Kathleen Willems (links) zong met de Boxtelse singer-songwriter Dennis Wels en diens band Nachteind het nummer Verlaat me niet, waarvoor zij samen verantwoordelijk zijn. Het eerste optreden van Nachteind in Boxtel oogstte lof onder de bezoekers. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Kathleen Willems (links) zong met de Boxtelse singer-songwriter Dennis Wels en diens band Nachteind het nummer Verlaat me niet, waarvoor zij samen verantwoordelijk zijn. Het eerste optreden van Nachteind in Boxtel oogstte lof onder de bezoekers. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creƫert - Bas van den Biggelaar

INTIEME NUMMERS MET DIEPGANG KLINKEN IN OOST

Nachteind en Blom laten Rots genieten

Het werd een ware Boxtelse muzikantenmiddag in gemeenschapshuis De Rots. Zondag stonden daar de band Nachteind, de formatie rond de Boxtelse singer/songwriter Dennis Wels, en zanger Sander Blom op de planken. Het publiek oordeelde achteraf eensgezind: het was genieten geblazen.

Nachteind ontstond vorig jaar en was in mei al te bewonderen tijdens Boer Zoekt Band. De groep kon in haar oprichtingsjaar meteen een EP presenteren. De plaat en de diverse shows werden goed ontvangen.

Zondag kon de band voor het eerst in zijn 'hometown' optreden. Een 'stoeltjesconcert' zou het worden, zoals de formatie zelf al aankondigde, een optreden dat deel uitmaakt van de Vlammen naar de Maan-tour. Daarin voert Nachteind Nederlandstalige luisterliedjes op waarin vleugjes blues, jazz en americana te ontdekken zijn.

NEDERLANDSTALIG

Wels verlegde als artiest in 2018 zijn koers naar Nederlandstalig repertoire. Na zijn eerste avondvullende show in 's-Hertogenbosch begin 2019 werd de vraag al opgeworpen wanneer zijn nieuwe geluid in Boxtel te horen zou zijn.

Waarvan akte: De Rots was zondag het eerste podium in die plaats en de reacties waren lovend. Ook Nederlandstalig Americana-zangeres Kathleen Willems deed een duit in het zakje met het nummer Verlaat me niet. De klanken van Sander Blom, die het voorprogramma voor zijn rekening nam, oogstten tevens lof. In feite kennen de muzikanten elkaar goed, maar van een samenwerking was het nog nooit gekomen. Tot afgelopen zondag. De bezoekers smulden ervan.

q Kathleen Willems (links) zong met de Boxtelse singer-songwriter Dennis Wels en diens band Nachteind het nummer Verlaat me niet, waarvoor zij samen verantwoordelijk zijn. Het eerste optreden van Nachteind in Boxtel oogstte lof onder de bezoekers. (Foto: Bas van den Biggelaar).