Stijn van den Beuken (rechts) en Juul Verbeeten (midden) doen mee aan het NK Tuinaanleg. (Foto: Helicon).
Stijn van den Beuken (rechts) en Juul Verbeeten (midden) doen mee aan het NK Tuinaanleg. (Foto: Helicon). Foto:

Studenten Helicon naar finale NK tuin aanleggen

Studenten Juul Verbeeten en Stijn van den Breuken strijden om de titel 'beste hoveniers in spe van Nederland'. Zij doen van donderdag 13 tot en met zaterdag 15 februari mee aan de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg, die plaatsvindt op de vakbeurs TuinIdee in 's-Hertogenbosch.

De twee talenten volgen de hoveniersopleiding van Helicon MBO Boxtel en namen op 23 en 24 januari deel aan de meerdaagse kwalificaties voor de landelijke wedstrijd. Toen wisten Juul en Stijn op het nippertje hun tuin als eerste op te leveren, wat ze een extra punt opleverde. Hiermee wonnen ze de kwalificatiewedstrijd.

De Nationale Wedstrijd Tuinaanleg wordt jaarlijks georganiseerd door de branchevereniging VHG en World Skills Netherlands. In totaal doen hieraan zestien teams van verschillende agrarische opleidingscentra mee. De vier beste formaties mogen deelnemen aan de landelijke finale in 's-Hertogenbosch. De winnaar daarvan verdient ook nog eens een trip naar de Oostenrijkse stad Graz, waar later dit jaar de zogeheten Euroskills plaatsvinden.

De training voor de NK-finale bestaat uit leren van de foutjes die gemaakt zijn tijdens de kwalificatieronde en proberen die punten te verbeteren. Tijdsmanagement was een aandachtspuntje. Bij de finale is geen ruimte voor oefening.

Kort nieuws

Start schaakclub

HobbyCentrumBoxtel start vrijdag 14 februari schaakclub 't Gesprongen Paard. Vanaf dan staan elke vrijdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur de borden opgesteld. Deelname is niet gratis. Een strippenkaart met vier strippen kost zestien euro; acht strippen kosten 25 euro en zestien strippen veertig euro. Aanmelden voor deelname aan de schaakclub kan via de website www.hobbycentrumboxtel.nl.

Kunstcafé Coupé

Het vorig jaar geopende kunstcafé Coupé aan het Stationsplein 4 in Boxtel organiseert op Valentijnsdag, vrijdag 14 februari een workshop Italiaans vegetarisch koken. De avond begint om 19.00 uur, deelname kost 49,50 euro, inclusief welkomstdrankje. Aanmelden kan via www.kunstcafecoupe.nl of door een mail te sturen naar welkom@kunstcafecoupe.nl.

Kampina-lunch

Kunstcafé Coupé aan het Stationsplein organiseert zaterdag 15 februari een wandeling met lunch in de buitenlucht langs de vistrappen van de Beerze, het bevergebied langs de kleine Aa en de Kampina. Aanvang is 10.00 uur, vertrek om 10.45. De activiteit duurt tot circa 14.45 uur. Deelname kost 24,95 euro. Aanmelden kan via www.kunstcafecoupe.nl of e-mail: welkom@kunstcafecoupe.nl.