Ongelukkige tegengoals doen LSV de das om

Vol goede moed vertrokken de spelers van LSV zondag richting Biest-Houtakker voor het duel tegen SVSOS. De week ervoor werd nog een overtuigende 5-0 zege behaald en de Lennisheuvelse voetballers wilden dan ook in het dorp nabij Tilburg drie punten pakken. Maar dat liep anders; het geluk was aan de kant van de gastheren.

In de beginfase had LSV de bal. De bezoekers speelden het leer rustig rond, maar zodra de bal ter hoogte van de middenlijn was, liep de opbouw spaak. Vrijwel iedere pass werd lang gegeven en door de wind kwamen deze maar zelden aan. Het Lennisheuvelse spel werd er niet beter op, maar dat gold ook aan de kant van SVSOS.

Toch opende de thuisploeg in de 25e minuut de score. Uit een corner kwam de bal in de kluts op de rand van het zestienmetergebied terecht. Hoewel een SVSOS-speler de bal compleet verkeerd raakte, vloog de bal alsnog de bovenhoek in. Drie minuten later kreeg LSV de kans op de 1-1 via Bart Dammers, maar diens harde schot belandde net naast het doel.

DERTIG METER

Een vrije trap van Dirk van der Struijk vond daarna nog bijna het net en leek het er even op dat LSV op gelijke hoogte zou gaan komen. Het tegendeel was waar: SVSOS kwam op een 2-0 voorsprong. Na een vrije trap op dertig meter van het Lennisheuvelse doel gaf de tegenstander de bal voor, maar deze werd door iedereen gemist en waaide zo het doel binnen.

Na rust stond er een heel ander LSV op het veld. De thuisploeg kwam vrijwel niet meer aan voetballen toe. En alhoewel het spel nog altijd niet super was, wonnen de gasten wel alle duels. In de zestigste minuut beloonde de Lennisheuvelaren zichzelf dan ook met de aansluitingstreffer. Mateusz Barabasz werd diep gestuurd en stiftte de bal over de uitkomende keeper: 2-1.

VOETBALWET

Er ontstond veel ruimte bij SVSOS. Maykel van Kasteren kwam er nog een paar keer gevaarlijk doorheen, maar de gelijkmaker bleef uit. De LSV'ers maakten de kansen die ze kregen niet af. En zoals geschreven staat in de wetten van het voetbal: als je ze zelf niet maakt, doet de tegenstander dat wel.

De linksbuiten van Biest-Houtakker werd diep gestuurd en ging na contact met Bart van der Struijk makkelijk liggen in het strafschopgebied. De penalty die werd toegekend werd nog gekeerd door keeper Lars Kruijssen, maar de rebound kwam terecht voor de voeten van een inlopende SVSOS-speler die de bal vrij binnenschoot: 3-1.

Hierna probeerde LSV de stand nog gelijk te trekken, maar werd er toch te snel voor de lange bal gekozen. Mede door de wind schoten deze ballen opnieuw allemaal door en kwamen ze zelden aan.

Zondag 9 februari speelt LSV thuis tegen Casteren. Aftrap in het sportpark aan de Mijlstraat is om 14.30 uur.