LIEMPENAREN KIJKEN 75 MINUTEN TEGEN ACHTERSTAND AAN

Teleurstelling DVG na gelijkspel

De weersomstandigheden waren zondagmiddag niet al te best in het Liempdse sportpark De Roode Bleek. Er stond veel wind, maar het was droog na een regenachtige ochtend. Vandaar dat er voor de wedstrijd van DVG tegen DSC was uitgeweken naar het kunstgrasveld in plaats van het hoofdveld. De Liempdenaren wonnen nog de uitwedstrijd in Kerkdriel, maar moesten nu genoegen nemen met een gelijkspel: 1-1.

DVG begon niet al te best; al na drie minuten kwam DSC op voorsprong. Het duurde te lang voordat de bal door de Liempdse verdediging werd opgeruimd en de Kerkdrielse aanvaller prikte ineens de openingstreffer binnen.

Aaron van Kasteren probeerde met een afstandsschot de score weer gelijk te trekken, maar de bal belandde naast het doel. De spelers hadden veel last van de wind en de bal maakte soms rare capriolen. Het kunstgras zelf was uitstekend te bespelen.

Ook DSC probeerde nogmaals het net te vinden, maar een harde voorzet werd door alle inlopende spelers gemist. Voor rust ontstonden er nog twee kansen voor beide teams. DVG-spits Lars Verberk gebruikte zijn snelheid op de juiste manier en kwam oog in oog te staan met de keeper. Hij plaatste de bal echter net naast het doel. DSC had het eindakkoord voor rust. Een vrije schietkans ging in het zijnet.

SOEPELE AANVAL

Na de pauze speelde DVG, letterlijk, met de wind mee. De thuisploeg ging beter voetballen, maar het betekende niet dat de gasten er ongevaarlijk uitkwamen. Een schot ging over het doel van Andrei Tomus en een slim hakballetje werd door dezelfde sluitpost bekwaam tot hoekschop gedegradeerd.

De rood-gelen zetten daar een soepel lopende aanval tegenover. Via Twan van de Broek werd de bal in de loop meegegeven aan Luuk van de Ven die op doel schoot. De keeper bracht redding en dit zou niet voor de laatste keer zijn. Hij hoefde echter niet op te treden bij een harde voorzet van Teun Welvaarts, want Verberk miste - al glijdend - de bal op een haar na.

De gelijkmaker hing in de lucht en viel in de 75e minuut en opnieuw was Welvaarts de aangever. De mee opgekomen Martijn Caarls werd door de bezoekers over het hoofd gezien: 1-1. Hierna namen de gasten weer het voortouw en werden zij sterker. Echte kansen creëerden zij echter niet.

Na deze fase probeerden de rood-gelen nog de drie punten in eigen huis te houden. De DSC-keeper verkeerde echter in uitstekende vorm bij vrije trappen van Bas Smulders en vlak voor tijd moest hij nog alle zeilen bijzetten toen Van de Ven op doel schoot. In de rebound stond de keeper nogmaals op zijn post met een prima reflex op de inzet van invaller Jurre van Vechel. De jonge debutant had een droomkans op de pantoffel, maar het bleef 1-1. Beide trainers beaamden dat dit een verdiend gelijk spel was, maar de teleurstelling was te proeven dat er niet werd gewonnen.

Zondag 9 februari speelt DVG weer thuis, dan tegen BVV. Eerder werd in 's-Hertogenbosch moeizaam gelijkgespeeld.

DVG 2 verloor thuis tegen hekkensluiter HVCH 5 met 1-2. Een slechte start betekende een 0-2 achterstand. Later werd er nog wel gescoord maar het lukte de Liempdse reserves niet om erop en erover te gaan.

p DVG moest zondag genoegen nemen met een gelijkspel. Voor de wedstrijd tegen DSC werd uitgeweken naar het kunstgras in sportpark De Roode Bleek, waar het 1-1 werd. (Foto: Toon van Ruremonde).

Essche Boys speelt uitduel in 's-Hertogenbosch

Essche Boys zou zondag in eigen huis aantreden tegen VOW uit Zijtaart, maar de wedstrijd werd afgelast.

De eerstvolgende wedstrijd van de formatie is het treffen met Wilhelmina in het Bossche sportpark De Saren. Aftrap: 14.30 uur.