Een viertal van ponyclub De Pikeurtjes won de Brabantse kampioenstitel in de afdeling ABC-L. Trots poseren Ima van der Velden, Tess Gaakeer, commandant Ingrid Gaakeer, Nina Schevers en Jolien Duijts (vlnr) van ponyclub De Pikeurtjes uit Gemonde voor de camera na de prijsuitreiking. .
Een viertal van ponyclub De Pikeurtjes won de Brabantse kampioenstitel in de afdeling ABC-L. Trots poseren Ima van der Velden, Tess Gaakeer, commandant Ingrid Gaakeer, Nina Schevers en Jolien Duijts (vlnr) van ponyclub De Pikeurtjes uit Gemonde voor de camera na de prijsuitreiking. . Foto: Foto4U

GROOT SUCCES VOOR PONYCLUB GEMONDE

Brabantse titel voor Pikeurtjes

Tijdens de strijd om het Brabants kampioenschap voor teams heeft de Gemondse ponyclub De Pikeurtjes zondag met veertig punten verschil op de naaste concurrent de hoofdprijs gepakt. Zowel op de onderdelen dressuur en springen als in de categorie viertallen werd de titel in de klasse ABC-L binnengesleept.

In de Schijndelse manege De Molenheide verschenen voor De Pikeurtjes de volgende combinaties aan de start: Tess Gaakeer met Loo's Morgan, Jolien Duijts met Krien's Dion, Nina Schevers met Juultje en Ima van der Velden met Trippel. De jonge amazones en hun pony's waren perfect op elkaar afgestemd en de jury vond hun samenwerking erg harmonieus. Het viertal stond onder leiding van commandant Ingrid Gaakeer.

p Trots poseren Ima van der Velden, Tess Gaakeer, commandant Ingrid Gaakeer, Nina Schevers en Jolien Duijts (vlnr) van ponyclub De Pikeurtjes uit Gemonde voor de camera na de prijsuitreiking. (Foto: Foto4u).


TABITTA BEWIJST ZICH IN KWALIFICATIES

Boxtelse turnsters ronde verder op weg naar NK

De tweede- en derde-divisieturnsters van gymnastiekvereniging Tabitta hadden een druk programma in januari. Zij konden zich kwalificeren voor de kwartfinale van het Nederlands kampioenschap (tweede divisie) of op het regiotoernooi in Valkenswaard tickets voor de halve finale van het NK verdienen (derde divisie). Bijna alle Boxtelse deelnemers plaatsten zich voor de volgende ronde. Inmiddels zijn de eerste regio-medailles al binnengesleept.

Tijdens de regionale titelstrijd op 25 en 26 januari won Liselot van Woesik (instap N2) een bronzen (algemeen) en zilveren (brug) medaille. Fenna Bergman werd derde op zowel sprong als balk. Zij eindigde uiteindelijk als vijfde in het klassement, net als Ninthe Scheffer. Manon van Woesik behaalde de zesde plaats. Dana van den Brand werd zevende.

In hetzelfde weekend en op dezelfde locatie, konden diverse Tabitta-turnsters in de derde divisie zich plaatsen voor de allround regiokampioenschappen. Lieke van Berkel eindigde tijdens deze kwalificatiewedstrijd als eerste. Ook Jaimy de Wit plaatste zich voor de regionale titelstrijd. Beide vrouwen, turnend in de derde divisie senioren, zullen ook uitkomen op de toestelfinales op brug, balk en vloer. Bij de jeugd plaatsten zich Renee van Gaal, Mollie McCluney, Fenne Scheffers en Myrthe Widlak.

Eerder in januari plaatsten turnpupillen (N2) Fenne van de Laak, Saar van der Velden en Naita van der Velden zich voor de kwartfinale van het NK. Dit ondanks dat laatstgenoemde tijdens de tweede kwalificatiewedstrijd in Prinsenbeek van 11 en 12 januari niet mee kon doen.

Ook senioren Guylene Brunemann (balk) en Romy Schepens plaatsten zich al eerder voor de volgende ronde op het NK. Net als Liselot van Woesik: zij verbeterde zich op alle toestellen en werd uiteindelijk zestiende bij de instap N2.

Ook pupillen (N2) Ninthe Scheffers, Manon van Woesik, Dana van den Brand en Fenna Bergman (op de foto) starten in de landelijke kwartfinale. Tijdens het NK jeugd 1 N3 vertegenwoordigen Sophie Nagtegaal, Lizzy Stolwijk en Maissam Bezbiz GV Tabitta. (Foto: Tabitta).

Dana van den Brand (boven) en van links naar rechts Ninthe Scheffer, Fenna Bergman, Manon van Woesik. Deze vier meiden eindigden allemaal in de top tien tijdens de regionale titelstrijd. Het vormt voor turnvereniging Tabitta een mooie opmaat richting enkele belangrijke regionale en landelijke wedstrijden voor zowel haar jeugd- als seniorengymnasten. (Foto: Foto4U).