VPRO-programma tegen het licht op De Kleine Aarde

De afleveringen van het VPRO-programma Tegenlicht worden door heel Nederland besproken tijdens zogeheten Meet Ups. De Praktijk van het ideaal, woonstichting Joost en programmamaker Ruud Geven houden de interactieve bijeenkomsten nu ook op De Kleine Aarde. De eerstvolgende is donderdag 13 februari van 19.15 tot 21.30 uur in het bezoekerscentrum aan het Klaverblad.

De bijeenkomst gaat dit keer over het einde van bezit. Architect Thomas Rau geeft zijn visie op het aanschaffen van spullen, waarom dit nodig is en wat de voordelen zijn van iets als groep aanschaffen. Hij wil bereiken dat fabrikanten een gegronde reden hebben om producten te leveren die langer meegaan. Hij stelt dat producenten anders gaan denken als zij bijvoorbeeld zelf de stroom zouden moeten betalen die hun apparaten gebruiken.

De architect stelt dat je ook entertainment kunt kopen of warmte, waar je dan het apparaat gratis bij krijgt. Deze wonderlijke wijze van denken wordt de laatste tijd onderzocht en getest. Duurzaamheid is het achterliggende doel en het onderwerp van gesprek tijdens de Meet Up van februari.

Belangstellenden kunnen hier tijdens deze gratis bijeenkomst over meepraten.


Economie

Van Doorn verkozen tot Top Bakker van 2020

Bakkerij van Doorn uit Schijndel, met ook een winkel in Boxtel, is vorige week uitgeroepen tot Top Bakker van het jaar 2020. De prijs werd uitgereikt tijdens de jaarlijkse vergadering van Top Bakkers, die plaatsvond in het Efteling-hotel in Kaatsheuvel.

De broers Mark en Maikel van Doorn, eigenaars van het familiebedrijf uit 1906, namen de prijs trots in ontvangst. Twaalf criteria wogen mee in de selectieprocedure. Onder andere certificeringen, datakwaliteit en natuurlijk klanttevredenheid. Bakkerij Van Doorn scoorde hoog op productkwaliteit.