Afbeelding
Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

DE BRAKEN BIEDT PODIUM VOOR LEGENDARISCHE BANDS

Poplegendes klinken krachtig in sporthal

U2, Muse, Bon Jovi, Kensington, Queen en ABBA. Het zijn geen namen die je verwacht tijdens een concert in Boxtel. Toch betraden deze legendarische bands zondag het podium van sporthal De Braken. Tributebands speelden de bekendste hits van deze wereldsterren. Volgens bezoekers waren ze soms nog beter dan de originele formaties...

MARIËLLE WIJFFELAARS

Sporthal De Braken stond het afgelopen weekend volop in het teken van muziek. Zaterdagavond bezochten zo'n 1.100 mensen Q-Music The Party Fout, een dag later stond Legends Live op het programma. Dit muziekspektakel trekt door heel Nederland waarbij telkens tributebands in een wisselende samenstelling optreden. Vooral U2, Queen en Bon Jovi bleken populair te zijn bij het Boxtelse publiek. ,,Ik heb tributeband LikeU2 al eerder gezien", vertelde een bezoeker. ,,Die maakte toen echt indruk op me, dus mijn verwachtingen zijn hooggespannen."

NIET ZO KRACHTIG

Een aantal optredende groepen komt uit Nederland, maar er waren ook tributebands vanuit Italië naar De Braken gekomen. Bad Medicine speelt al jarenlang de bekende hits van Bon Jovi. ,,We hebben gekozen voor de early days", legde leadzanger Josh Zighetti - die zelfs op zijn idool Jon Bon Jovi lijkt - uit. ,,Voor ons was die periode echt de beste van Bon Jovi; de nummers zijn top. De laatste jaren lijkt de band minder goed te worden. Met name de stem van zanger Jon is niet meer zo krachtig. Erg jammer."

Als échte Bon Jovi-fan stond Cindy uit Sint-Oedenrode natuurlijk vooraan tijdens het concert van Bad Medicine. Ook zij stelde dat Jon Bon Jovi zijn vroegere flair is verloren. ,,Tijdens het laatste concert dat ik heb gezien, vond ik hem echt niet best zingen. Misschien dat de tributeband het wel beter gaat doen." Toen de lampen uitgingen en de eerste tonen van Livin' on a Prayer klonken, werd er meteen volop gedanst en meegezongen in De Braken. Na afloop was Cindy heel enthousiast: ,,Toen ik mijn ogen dicht deed, leek het net of Bon Jovi op het podium stond. Het was geweldig."

p LikeU2 was een van de tributebands die zorgde voor een spetterend optreden tijdens Legends Live in De Braken. (Foto: Bas van den Biggelaar).


Kunst van HobbyCentrum in pand VVV

De amateurschilders van HobbyCentrumBoxtel (HCB) exposeren tot en met dinsdag 25 februari in het pand van de VVV aan de Markt in Boxtel. De expositie is gratis te bezoeken tijdens openingsuren van het kantoor.

Iedere maandag zijn de amateurkunstenaars van HCB onder begeleiding van Francien van der Veer aan het werk. Hun producties zijn dan ook talrijk en niet alleen in het VVV-kantoor te zien. Ook is er een etalage ingericht op de onderste verdieping van appartementencomplex Baanrots op de hoek van de Baanderherenweg met de Achterberghstraat. Momenteel is er werk te bewonderen van de schildersgroep onder leiding van Sylvy van Bochove.

Wie een bezoek wil brengen aan de werken in het pand van de VVV kan daar op maandag en dinsdag terecht van 13.00 tot 16.00 uur. Woensdag en vrijdag is het kantoor tussen 10.00 en 16.00 uur geopend. Op donderdag hebben bezoekers tussen 10.00 en 13.00 uur toegang en zaterdag zijn de deuren tussen 10.00 en 14.00 uur open.

Kindcentrum Esch opent deuren op carnavalsvrijdag

Basisschool Willibrordus en stichting Kinderopvang Berenhuis hebben de handen ineengeslagen. De twee instanties vormen sinds eind vorig jaar samen een kindcentrum in Esch. Op carnavalsvrijdag 21 februari opent de instelling haar deuren voor geïnteresseerden.

Een kindcentrum is een samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs. Door deze vereniging is de overgang voor kinderen van opvang naar basisschool minder groot. De Willibrordusschool en het Berenhuis hebben afspraken gemaakt om die verandering zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zo gaan alle peuters van de opvang meerdere malen per maand oefenen in de kleuterklas. De peuters leren zo de juf of meester, de ruimte en hun toekomstige klasgenootjes kennen. Ook gaan kinderen uit de hogere groepen voorlezen bij de kleintjes. Daarnaast worden leerthema's op elkaar afgestemd.

De deuren zijn op carnavalsvrijdag van 12.00 tot 14.00 uur geopend om Esschenaren kennis te laten maken. Er staat een hapje en drankje klaar.