DOUZE POINTS VOOR ZANGFESTIJN LIEMPDE

Boxtels songfestival in jubilerende 'Serenade'

Voor een heuse jury en een volle zaal krijgen zangers en zangeressen uit de gemeente Boxtel dé kans om hun talent te laten zien en horen. Vrijdag 15 mei wordt in het Liempds multifunctioneel centrum De Serenade namelijk songfestival Douze Points gehouden. Een mooie opwarmer voordat het 'andere' liedjesconcours, het Eurovisie Songfestival, plaatsvindt in Rotterdam. Aanmelden is nog mogelijk tot carnaval.

Douze Points wordt gehouden in het kader van het 25-jarig jubileum van De Serenade. Het stichtingsbestuur grijpt dit moment aan om diverse activiteiten voor de Liempdenaren op te zetten.

Zo'n twintig deelnemers kunnen meedoen aan het Liempds songfestival. Omdat het om een serieus evenement gaat, met een professionele jury, wordt alle kandidaten gevraagd een kort filmpje van zichzelf te sturen waarop live wordt gezongen. De talenten worden gekozen uit de aanmeldingen. De uiteindelijke winnaar gaat met een mooie prijs naar huis. Deelnemers kunnen zich tot 21 februari aanmelden via e-mail: liempdssongfestival@gmail.com.

GRATIS TOEGANG

De toegang tot Douze Points is gratis, maar vooraf plaatsen reserveren is gewenst. Daarnaast vraagt de organisatie aan het publiek om gekleed te komen in kleuren van een songfestivalland naar keuze. Na afloop is er nog een afterparty. Omroep Dommelland zendt het festival live uit, zodat iedereen ook thuis mee kan genieten.


Film London River in Podium Boxtel bij project Voetstap

FilmPodiumScopia vertoont donderdag 13 februari vanaf 20.15 uur de rolprent London River in Podium Boxtel aan de Burgakker. De film maakt deel uit van het vredesproject Voetstap, waaraan verschillende Boxtelse organisaties meedoen. Zij ontplooien activiteiten die draaien om ontmoetingen tussen culturen.

London River gaat over een Engelse blanke weduwe die na de metroaanslag op 7 juli 2005 in Londen haar etnische vooroordelen moet bijstellen. De vraag die daarbij opdoemt is: kunnen dergelijke catastrofes mensen ook samenbrengen? In dit oprechte drama spelen de Britse actrice Brenda Blethyn en acteur Sotigui Kouyaté.

Met het vredesproject Voetstap wordt aangeduid dat vrede dicht bij huis begint en dat je daarvoor zelf stappen kunt zetten.

Kaarten voor London River zijn online te bestellen via www.podiumboxtel.nl of verkrijgbaar aan de kassa voor 7,50 euro. In de voorverkoop kosten de tickets 8,50 euro. Ze zijn te koop bij Hebbes (Markt) en Marimba (Van Beekstraat). Kijk voor meer informatie over het voetstapproject op www.voetstapvoorvrede.nl.

Ierse sessie

Viool, accordeon, thin-wistle en Ierse ballads die uit volle borst worden meegezonden. Dat zijn de succesvolle ingrediënten voor de maandelijkse Ierse Sessie. Zondag 16 februari is het publiek van 13.30 tot 17.00 uur weer welkom in bed & breakfast In Den Boogert aan de Oude Boomgaard 3. Toegang is gratis.

Max van der Weerden

In Kunstcafé Coupé aan het Stationsplein 4 kunnen bezoekers zondag 16 februari genieten van Max van der Weerden. De muzikant zingt en speelt live soul- en jazznummers: van Allen Stone tot Marvin Gaye. Entree is gratis.