Afbeelding
Foto:

Leerlingen JRL vieren tien jaar technasium

Leerlingen van het Jacob-Roelandslyceum (JRL) reisden vrijdag af naar de Automotive Campus in Helmond. Daar stonden zij samen met vijf andere scholen, docenten en bedrijven stil bij het tienjarig jubileum van de Technasium Netwerkbijeenkomst.

Die middag legden de technasiumleerlingen van het JRL contact met verschillende instellingen waar zij hun keuzeproject of toekomstige meesterproef uit kunnen gaan voeren. Daarnaast gaven de aanwezige bedrijven ook workshops, voorlichting en begeleiding om op deze manier hun organisatie te presenteren en de leerlingen kennis te laten maken met de wereld van technologie. De netwerkbijeenkomst valt ook steeds meer in de smaak bij organisaties die zich richten op innovatie en duurzaamheid.

Op de Automotive Campus in Helmond worden slimme, veilige en duurzame mobiliteitsoplossingen voor mensen, wegen en voertuigen voor nu en de toekomst gerealiseerd. Zo kregen de leerlingen van het JRL onder meer uitleg van Jimmy Peet van het elektrische-autobedrijf Lightyear. Het JRL maakt deel uit van het technasiumnetwerk Brabant-Oost. Daaraan doen ook scholen uit Helmond, 's-Hertogenbosch, Asten en Eindhoven aan mee.


Schatkamer MuBo

De mooiste stukken uit het rijk gevulde depot van Museum Boxtel (MuBo) zijn van zaterdag 15 februari tot en met zondag 19 april te zien in het gebouw aan de Baroniestraat 18. De expositie heet 'De Schatkamer van MuBo' en is te bezoeken op zaterdagen en zondagen van 13.00 tot 17.00 uur. De entree van de tentoonstelling bedraagt vier euro.

Polsbandjes Kwekpoel

Sportcentrum De Dommel vormt tijdens carnaval het jeugdhofpaleis van Eendengat: de Kwekpoel. De voorverkoop is gestart: een polsbandje voor vier dagen kost elf euro en is te bestellen bij telefoonwinkel Ring & Go (Rechterstraat) en supermarkt Jumbo (Oosterhof). De Kwekpoel is voortaan een halfuur langer te bezoeken; 's middags sluiten de deuren om 17.30 uur, 's avonds om 23.00 uur.


Afbeelding