Mark Rutte wil Nederland ont-boeren

Onlangs schreef ik in deze rubriek dat bondskanselier Merkel – met volle steun van haar schoothondje Mark Rutte – van de EU een DDR 2.0 wil maken. Met Timmermans' Green Deal (= Agenda 2030) komt die neo-stalinistische totalitaire staat snel dichterbij. De Green Deal is een duivelspact tussen machtsgeile totalitaire politici, extreemlinkse klimaat-activistische ideologen en keiharde grootkapitalisten zoals banken, hedgefunds, investeringsmaatschappijen, zaad- en pesticide-industrieën en individuele miljardairs. Wie gaat die Green Deal betalen? De burger natuurlijk. Green Deal = Green Steal.

Evenals Timmermans wil ook Rutte nu ineens afschaffing van privé-eigendom voor gewone mensen, afschaffing van zelfstandig mkb-ondernemerschap en de uitrol van een almachtig Big-Brother-is-watching-you-systeem naar Chinees voorbeeld. Overtreed je de codes van dat systeem, dan kun je zomaar je bankrekening, hypotheek, huis, boerderij, bedrijf of baan kwijtraken.

In Rutte's stalinistische Nederland is voor een private agrarische sector natuurlijk geen plaats. Hij wil grootschalige industriële landbouw in handen van genoemd grootkapitaal. Dus… weg met die lastige boerengezinsbedrijven. Om Nederland geheel te ont-boeren hebben Den Haag en Brussel een kwaadaardig plan bedacht: onze hele agrarische sector moet verkassen naar Roemenië en Oekraïne. Daar hebben de Rabobank, zuivelcoöperatie FrieslandCampina en de AgrifoodCapital via het beleggingsfonds 'RaboFarm' met behulp van louche tussenpersonen en corrupte ambtenaren al tienduizenden hectaren landbouwgrond van kleine boeren gestolen, middels een schaamteloze vorm van landjepik onder het mom van economische ontwikkeling. Roemeense boeren vertellen: ,,Mij werd eenvoudigweg verteld dat een deel van mijn landbouwgrond niet langer van mij was. Dat het aan een paar buitenlanders was verkocht. Aan wie en hoe wilden ze niet zeggen. Ik heb er niets voor betaald gekregen."

Op die maffioos onteigende gronden wordt Rutte's agro-industriële landbouw opgezet. Ideaal, want: nauwelijks regels, goedkope arbeidsslaven en geen drammende klimaatactivisten. Bovendien is toepassing van bestrijdingsmiddelen en genetische manipulatie onbeperkt toegestaan, evenals de uitstoot van CO2, fijnstof, stikstofoxiden en ammoniak. Daar kan en mag alles wat in Nederland is verboden. Hoewel dit alles ernstige gevolgen heeft voor de voedselveiligheid, de werkgelegenheid en de welvaart, blijft de EU – conform Agenda 2030 – miljarden euro's geven aan bedrijven die grote stukken land 'opkopen' in Oost-Europa.

        HANS PEL


Geen overleg over rooien van berken

In Brabants Centrum van 16 januari staat dat de gemeente in overleg stelt te zijn met de betrokkenen over het rooien van de bomen in de Jan van Brabantstraat. Ondanks meerdere brieven hebben wij echter geen inhoudelijke reactie van de gemeente ontvangen.

We begrijpen dat een deel van onze straatgenoten diverse soorten van hinder ondervindt van de berken. Daar moet zeker een oplossing voor worden gevonden. Voor ons bieden de berken in de zomer de nodige schaduw en verkoeling. Onze zorg dat deze schaduw met de voorgestelde herinrichting verdwijnt, hebben we sinds augustus vorig jaar meermaals bij gemeente Boxtel aangekaart. Daarop is geen inhoudelijke reactie gekomen.

Beste gemeente, hoe kan het dat in de krant staat dat u in overleg bent met de betrokkenen, terwijl wij geen reactie van u ontvangen op onze aangekaarte zorgen?

        JENNY POIRTERS

        Bewoonster Jan van Brabantstraat


(Ver)Andercafé

Met enige regelmaat houdt duurzaamheidsorganisatie Transitie Boxtel een zogeheten (Ver)Andercafé. De volgende bijeenkomst is donderdag 13 februari vanaf 19.45 uur in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat. Onder het motto 'Vertel de waarheid' worden bezoekers geïnformeerd en geïnspireerd om in 2020 letterlijk een 'wereld van verschil' te maken. Deelname aan het (Ver)Andercafé is gratis; consumpties komen voor eigen rekening.