Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Nieuwbouw van 't Dommeltje is een stap verder

JAN HERMENS

Eigenaren John en Hanny van Hal zijn druk bezig hun activiteitenboerderij 't Dommeltje opnieuw op te bouwen. Vorige week woensdag werd een volgende stap gezet: de ontwerpen voor een nieuw pand werden goedgekeurd door de welstandscommissie.

Het eerste ontwerp kwam drie weken geleden nog niet door de welstandscommissie, het nieuwe plan kan haar goedkeuring wel wegdragen. Daarmee is de realisatie van de stal een stap dichterbij.

Drie weken geleden meldde John van Hal al dat zijn vrouw en hij vooruitkijken en vaart achter de herbouwplannen zetten. Ze hopen dat hun activiteitenboerderij volgend jaar weer operationeel is. Woensdag 15 januari toonde de ondernemer een tekening van een gebouw met een schilddak, met daarin geïntegreerd een hooiberg. De welstandscommissie kon zich met name in dat laatste niet vinden. Dat element is dan ook aangepast in het nieuwe ontwerp. De hooiberg is gebleven, maar nu losstaand.

Om de ondernemer niet te remmen in zijn plannen, belegde welstand vorige week een extra vergadering. Wim Kanters van de commissie meldde eerder al dat de gemeente bereid is 'de speelruimte' op te zoeken bij eventuele bestemmingsplanwijzigingen. Het echtpaar Van Hal kan nu een bouwvergunning aanvragen.

Het horecagedeelte van 't Dommeltje brandde vrijdag 13 december in zijn geheel af. Hoewel er geen slachtoffers vielen, was de impact groot voor het echtpaar. John van Hal liet eerder tegenover Brabants Centrum al weten dat de blik weer vol op de toekomst is gericht.


Rommelmarkt

In sportcomplex De Braken in Boxtel is zondag 9 februari een rommelmarkt. Die duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Mensen die spulletjes willen verkopen, kunnen nog een kraam huren. Meer informatie is verkrijgbaar via telefoonnummer 06-81 13 55 91 of op de website www.vandersteenevenementen.nl.