Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Snertconcerten in Lennisheuvel zijn al wekenlang uitverkocht

HENK VAN WEERT

De carnavaleske Snertconcerten die de Lennisheuvelse Beyersland Kapel jaarlijks van stapel laat lopen, waren al vóór de jaarwisseling helemaal uitverkocht. Vrijdag 14 en zaterdag 15 februari is gemeenschapshuis Orion dan ook tot de nok gevuld om vanaf 20.00 uur te schaterlachen van komische buuts en sketches die worden afgewisseld met muziek van het plaatselijke blaasorkest.

,,De artiesten zijn geregeld en onze kapel is druk in de weer om nieuwe muziek in te studeren en ook dat gaat goed komen", meldt medeorganisator Bert van den Bosch namens de Beyersland Kapel. ,,Het programma is compleet en de presentatie is ook deze keer in handen van de Liempdse entertainer Kees Berkelmans, die zijn roots in Lennisheuvel heeft. Hij zingt tevens enkele liedjes met begeleiding van onze muzikanten.

Tonprater Ad Hoevenaars fileert de Boxtelse politiek en De Vijf Zaligheden staan net als voorbije jaren garant voor een doldwaze muzikale sketch. De sinds enkele jaren in Lennisheuvel woonachtige Henk van de Laak, medeorganisator van het Politiek Kaffee van Eendengat, is eveneens van de partij. Hij komt op ludieke wijze aandacht vragen voor het gouden bestaansjubileum van de lokale voetbalclub LSV.

PRINSEN TE GAST

Op vrijdag is prins Bernardus van Ploegersland met zijn gevolg te gast; een dag later wordt prins Donald VI van Eendengat met zijn raad van elf verwelkomd als eregast. Tijdens de feestelijke revue reikt de Beyersland Kapel ook steevast een onderscheiding uit aan iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor Lennisheuvel. Wie de 'Gouw Ert' deze keer in ontvangst mag nemen, blijft een verrassing, aldus Van den Bosch. Het Snertconcert dankt zijn naam aan de erwtensoep die, samen met roggebrood en zult, wordt rondgedeeld.

q Voor de 38e keer in successie verzorgt de Beyersland Kapel in Lennisheuvel op vrijdag 14 en zaterdag 15 februari een carnavalesk snertconcert in gemeenschapshuis Orion. (Foto: Peter de Koning, 2019).