Afbeelding
Foto:

THIJS EN EMMA WINNAARS VAN CONSUMPTIEKAART JEUGDPARTY

'Lekker meeblèren tijdens Duckout'

RENS VAN DEN ELSEN

Zanger Kafke en de Partyfriex lijken de grote publiekstrekkers te zijn tijdens Duckout. Want de losse dagtickets voor het carnavalsfeest voor jeugd van de middelbare school, dat dit jaar voor het eerst groots wordt gevierd in manege De Langspier, zijn al uitverkocht. Thijs Thomassen (13) uit Liempde en Emma Sturkenboom (14) uit Boxtel gaan alle drie dagen én kunnen nu ook nog eens gratis drinken. Zij hebben namelijk de consumptiekaart gewonnen die Brabants Centrum mocht weggeven.

Gezellig met vrienden en vriendinnen een feestje bouwen. Dat is de voornaamste reden om een ticket voor Duckout aan te schaffen. In elk geval voor Thijs en Emma. ,,Ik vind het echt leuk dat dit nu voor ons wordt georganiseerd. Ik ga altijd met mijn beste vriendin carnaval vieren; voorheen in B-Pool of overdag in de Kwekpoel", zegt Emma. Thijs is er ook blij mee: ,,Vorig jaar zat ik nog in groep acht en was ik lid van de jeugdraad van elf. Dan heb je een heel programma, is er nog de soos in Het Hof in Liempde en deden we ook mee aan het Loeriefoepe. Maar nu is er voor mijn leeftijd niet zoveel meer te doen in het dorp, dus is het leuk dat Duckout er nu is."

BLÈREN

Vooral de eerder genoemde artiesten waren voor de twee jeugdige carnavallers de reden om een kaartje te kopen. Al maakt de muziek ze niet zoveel uit. ,,Als we maar lekker mee kunnen blèren en de polonaise kunnen lopen", giechelt Emma. ,,Ik heb er in elk geval onwijs veel zin in."

De twee winnaars zijn er nog niet helemaal uit wat voor kostuum ze aan doen tijdens het leutfeest. Thijs zoekt nog een leuk pak en Emma twijfelt tussen 'iets met Kerstmis' of The Incredibles (een tekenfilm over een superheldenfamilie). Emma: ,,Maar dat komt goed, komende zaterdag gaan we namelijk shoppen!"

Er blijkt echter nog wel een kleine uitdaging te zitten in de manier waarop de twee tijdens carnaval naar de manege gaan. Al is dat vooral een zorg voor de ouders. Voor Emma is het nog niet zo'n ramp. ,,Ik woon in Boxtel, dus ben vrij snel op en neer. Al brengt een van onze ouders ons 's avonds nog wel thuis." Bij Thijs ligt het anders, hij moet vanuit Liempde komen. en zeker de terugweg vindt zijn moeder nog wel een probleem. ,,Vooral het stuk tussen Boxtel en Liempde is erg donker, dus vinden we het fijn als iemand met ze mee naar huis fietst. Wij vieren zelf ook carnaval, maar we passen er wel een mouw aan. Er zijn gelukkig nog meer ouders die de kinderen 's nachts wel op willen halen", laat moeder weten.

HARD

Duckout vindt zaterdag 22, zondag 23 en maandag 24 februari steeds van 19.45 uur tot middernacht plaats in manege De Langspier aan de Molenwijkseweg in Boxtel. Er zijn optredens van onder meer Zanger Kafke, Partyfriex, Schorre Chef & MC Vals, Mr JeePee, Jaks'nHyde en SR-JR DJ Team. De kaartverkoop gaat hard, want alle losse kaarten zijn niet meer verkrijgbaar. Wel zijn er nog passe-partouts te koop die entree bieden voor alle drie de dagen. Deze kosten dertig euro per stuk. Ook hier geldt, op is op.

p Emma en Thijs tonen trots hun gewonnen muntenkaart. ,,Nu moeten we wel een rondje geven natuurlijk." (Foto: Rens van den Elsen).


Tonpraters naar Eendengat voor Waggelrevue

Buutreedners Tom van Osch uit Budel en Rob van Elst uit Groesbeek maken morgen, vrijdag 7 februari en zaterdag 8 februari hun opwachting in partycentre Denziz. Zij komen naar het Eendengatse hofpaleis aan de Stationsstraat om hun zegje te doen tijdens twee volledig uitverkochte Waggelrevues.

Van Elst won al verschillende prijzen met zijn grappen. Van Osch is als tonprater pas sinds 2017 actief, maar blijkt een groot talent. Tijdens de Waggelrevue zal ook Ad Hoevenaars acte de présence geven. Als vanouds neemt hij de Boxtelse politiek op de korrel.

OPTREDENS

Daarnaast leveren diverse lokale feestvierders een bijdrage aan de kolderieke show. Zo staan optredens gepland van de carnavalsclubs Geen Drank Geen Klank en De Agterblijvers, maar ook van vertrouwde groepen als De Lesindjes, De Drie Kupkes en De Vijf Zaligheden. Bovendien treedt hofdichter Fons van Asten voor het voetlicht.