Dagje Thuis zoekt sponsors voor mantelzorglunch

Dagje Thuis, de dagbesteding voor ouderen van welzijnsorganisatie ContourdeTwern, organiseert op dinsdag 17 december een kerstlunch. Hiervoor zoeken de initiatiefnemers wel nog ondernemers die de maaltijd willen verzorgen.

De ouderen gaan die dag met een treintje langs de Kribkesroute in Liempde. Vervolgens gaan ze lunchen, samen met hun mantelzorgers. ,,Want Dagje Thuis is net zo zeer voor mantelzorgers als voor de senioren", legt Karin van Ditmars van ContourdeTwern uit. Ondernemers die de lunch willen verzorgen, kunnen contact opnemen via e-mail: karinvanditmars@contourdetwern.nl.


Beleid voor wijkcentra laat op zich wachten

Wat willen mensen kunnen doen in een gemeenschapshuis, wat verwachten ze van zo'n voorziening? Daar doet bureau T+huis in opdracht van de gemeente Boxtel onderzoek naar. De gemeenteraadsfractie van INbox is benieuwd naar de resultaten.

Het onderzoek moet als basis dienen voor een nieuw gemeenschapshuizenbeleid. Het gaat erom dat de voorzieningen ook in de toekomst goed aansluiten bij de behoeftes van de bewoners. ,,Is uit het traject met T+huis naar voren gekomen welke uitdagingen er op de gemeenschapshuizen afkomen en hoe zij elkaar kunnen versterken", vraagt Marria van den Hoven zich af namens de fractie.

Er had in 2019 al een beleidsplan voor de wijkcentra moeten liggen, maar dat is er nog niet. INbox wil weten of de sessies met T+huis tot een denkrichting hebben geleid en of de bewoners en organisaties die aan het onderzoek meewerkten, een terugkoppeling ontvangen.


Lokale omroep zoekt bestuursleden

Omroep Dommelland is niet alleen op zoek naar een nieuwe voorzitter, ook een secretaris en enkele nieuwe bestuursleden zijn welkom. Huidig voorzitter Inge van den Biggelaar legt in januari de hamer neer.

De opvolger van Van den Biggelaar dient mee te helpen om de ambities van de lokale televisiezender te realiseren en te financieren. Daarnaast moet deze persoon in staat zijn om samen met de andere bestuursleden een bedrijf aan te sturen, beleidslijnen te bewaken en als gesprekspartner in het regionale samenwerkingsverband op te treden. Nieuwe bestuursleden dienen eens per twee maanden aan de vergadering deel te nemen en een dagdeel per week vrijmaken voor de omroep. Geïnteresseerden kunnen zich melden via telefoonnummer 06-21 24 00 63 of e-mail: inge@omroepdommelland.nl.