MINIMALE ZEGE OP ACHILLES: 58-54

Vrouwen JRC hebben moeite met hekkensluiter

Na de eclatante overwinning op de koploper een maand eerder, speelde de vrouwenploeg van basketbalclub JRC zondag tegen hekkensluiter Achilles '71. Wat op papier een makkelijke prooi moest zijn, bleek in praktijk weerbarstiger. Er werd gewonnen, maar met een klein verschil. De Boxtelse vrouwen kregen in sporthal De Braken als opdracht mee om met minstens dertig punten verschil winnen. Dat bleek een te zware opgave.

Peter Ackermans was ingevlogen om JRC te coachen. Aangezien onder zijn gezag alle wedstrijden gewonnen waren, wilde het team dat vasthouden. Met negen vrouwen ging JRC echter een stuk minder sterk van start.

Al in de eerste minuten keken de Boxtelse basketbalsters tegen een 2-11 achterstand aan. Toch kwam de thuisploeg in het begin van het tweede kwart bijna weer op gelijke hoogte. Het spel verliep ook soepeler en in de aanval konden de speelsters hun weg weer redelijk vinden tussen de zoneverdediging van de tegenstander. De eigen defensie was echter niet geweldig, Achilles mocht veel rondpassen en kwam regelmatig tot scoren. De rust werd bereikt met een kleine voorsprong: 34-31.

SPANNEND

Na de pauze had JRC goede hoop dat ze de wedstrijd nog kon winnen. De Boxtelse basketbalsters speelden goed onder de druk van de tegenstander uit en vond elkaar op fraaie wijze in de aanval. Toch bleef het lange tijd spannend, mede omdat Achilles een aantal keren makkelijk kon scoren en JRC de rebound vaak weggaf.

JRC had geluk dat de gasten regelmatig in de fout gingen, waardoor het team de nodige vrije worpen kreeg. Die werden zeker tegen het einde van de wedstrijd goed benut. Nadat de 50-50 op het scorebord stond, heeft de thuisploeg de voorsprong niet meer weggegeven en werd er uiteindelijk op het nippertje gewonnen: 58-54.

p Zhuliyana Georgieva van JRC wordt hier door twee tegenstanders tegengehouden. De wedstrijd tegen de rodelantaarndrager was zwaarder dan vooraf verwacht. (Foto: Hans Verberk).