Fotoclub Boxtel exposeert bij VVV

De negen leden van Fotoclub Botel exposeren tot en met zondag 12 januari in het pand van de VVV aan de Markt 36.

Al 22 jaar bestaat de vereniging, die om de week op woensdag erop uittrekken of juist binnen aan de slag gaan met hun camera's: van een fabriekshal tot station of juist in de natuur. De tentoonstelling is te bezoeken tijdens openingstijden. Eigen werk exposeren kan ook: neem daarvoor contact op via e-mail: info@vvvboxtel.nl of telefoonnummer 06-48 48 80 18.


Boxtels blaasorkest houdt Oudjaarsbal in café Rembrandt

Met de komst van een nieuwe drummer en bassist is het voortbestaan van het Boxtelse blaasorkest De Aggemarvanhuisaf Band gered. En daarmee vinden ook de jaarlijkse optredens dit seizoen doorgang. Het eerste is het traditionele Oudjaarsbal op zaterdag 28 december in grand café Rembrandt.

De nieuwe aanwinsten zijn Bart Pauwels (basgitaar) en Corné Melsen (drums). De repetities met hen verliepen gesmeerd en dus kijkt de muzikale club met goede moed naar de toekomst.

Het Oudjaarsbal wordt gehouden in samenwerking met grand café Rembrandt en begint om 20.30 uur. Het concert staat nu in het teken van de 'doorstart'. Het blaasorkest speelt nummers van onder anderen Bruno Mars, Gloria Estefan en Bryan Adams. Tussendoor draait DJ Joop muziek. Entreekaarten à 7,50 euro zijn te koop bij Rembrandt en Natasja Fashion, beide aan de Rechterstraat.


Lezing plaatst twee religies naast elkaar in bieb

In Babel Bibliotheek Boxtel aan de Burgakker wordt woensdag 22 januari een lezing gehouden waarin de islam en het christendom naast elkaar staan. De bezoekers worden door Herman Koetsveld en Enis Odaci meegenomen op een reis langs verhalen en ervaringen.

De twee inleiders behoren tot verschillende tradities, christendom en islam. In de loop van de jaren zijn zij vrienden geworden. Zij bezochten ieder diverse godsdienstige groepen uit de traditie van de ander. Na afloop schreven ze een boek over hun ervaringen: Spiegelreis.

De activiteit duurt van 20.00 tot 21.30 uur en is gratis toegankelijk. Na afloop is er een collecte. Aanmelden is mogelijk via de website www.bibliotheekdenbosch.nl/activiteiten/agenda-en-tickets.