Boogschutters kunnen pijlen op rayon richten

Het eerste handboogteam van schutterij L'Union Boxtel heeft zich geplaatst voor de rayonkampioenschappen die begin volgend jaar plaatsvinden. De ploeg werd eerder al kampioen op de achttien-meter-baan in de B-klasse.

De Boxtelse formatie kwam onlangs in eigen huis - tijdens de laatste wedstrijd van de indoorcompetitie - tot een score van 763 punten. Daarmee bleef het viertal de concurrentie voor.

Marcel van der Lee voerde het team aan met een score van 263 punten en werd daarmee tweede in de tweede klasse. Henk Jegers schoot 260 punten bij elkaar en veroverde hiermee zelfs de titel in de derde klasse. Gerard van der Steen behaalde 240 punten en Henri van de Broek 237.

JEUGD

De junioren waren vrijdag actief in Schijndel. Daar werd Meike van Oss met 255 punten tweede in de eerste klasse cadetten (onder de zestien jaar). Sylvana van der Burgt had haar dag niet en kwam niet verder dan een vierde plek. Senn Steenbakkers behaalde een persoonlijk record (260) en voor Renzo Versmoren stopte de teller bij 175.