Jaarlijks weet Bazaar Boxtel, dat gratis toegankelijk is, interessante artiesten te strikken. Zoals Hind Hakki, die in 2017 optrad tijdens het festijn in park Molenwijk. (Foto: Peter de Koning).
Jaarlijks weet Bazaar Boxtel, dat gratis toegankelijk is, interessante artiesten te strikken. Zoals Hind Hakki, die in 2017 optrad tijdens het festijn in park Molenwijk. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

VOORZITTER VERHOEVEN VAN BOXTELS FESTIVAL STOPT IN 2021

Bazaar krijgt en zoekt versterking

PÅL JANSEN

Michel Verhoeven van de Bazaar Boxtel legt zijn voorzittershamer na de editie van 2021 neer. Dit jaar vond al een kleine vernieuwingsslag binnen het bestuur plaats. Drie leden konden het organiseren van Boxtels bekendste multi-cultureel festival niet meer combineren met hun privé-leven. Er zijn al twee nieuwe bestuursleden. Vanaf januari zoekt de Bazaar nog een secretaris.

,,Weet je wat erg leuk is: we hebben nu een groepje van vijf mensen die zich voor de line-up in willen zetten", vertelt Verhoeven. Niet voor niets geeft hij dit voorbeeld. Het wordt steeds lastiger om vrijwilligers te vinden die taken op zich willen nemen. Maar mensen willen gerust een kleine opdracht uitvoeren, denkt Verhoeven. Zoals een middagje posters plakken of een ochtend kramen optuigen.

NIEUW PLAN

Vorig jaar werd het nieuwe beleid ingezet: taken verdelen over een grotere groep mensen. Dat begint nu vorm te krijgen, ziet Verhoeven. ,,Met het regelen van de line-up is dat dus erg goed gelukt. Roeland Heesbeen, Patrick Hendriks, Harry Hendriks en Alex en diens vader Jan Bergman pakken dit op." Zij worden aangevoerd door Pierre Janssen die de functie van bestuurslid Ingeborg van den Broek overneemt.

Ihsân de Jong komt in de plaats van Meryem Korkmaz-Atalay. Die zal het nieuwe vrijwilligersplan verder uitwerken. Naar een opvolger voor secretaris Chantal Ermers, die ook sociale media op zich nam, wordt dus nog gezocht. Aanmelden kan via e-mail: contact@bazaarboxtel.nl.

En in de toekomst is dus nog een nieuwe voorzitter voor de Bazaar nodig. Hoewel die functie vooralsnog blijft ingevuld. ,,Bazaar 2021 zal mijn laatste editie zijn; dan vormt het evenement tevens de afsluiting voor het welkomstfeestjaar voor Esch bij de gemeente Boxtel, georganiseerd door stichting Bell", aldus Verhoeven, die er dan zeven jaar als voorzitter op heeft zitten.