Peter en Jeanette van Steenderen zijn op 17 december vijftig jaar getrouwd. (Foto: Albert Stolwijk).
Peter en Jeanette van Steenderen zijn op 17 december vijftig jaar getrouwd. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Gouden paar in Boxtel

Zij ging eigenlijk nooit op stap in de plaats Bergen en al helemaal niet naar een nachtclub. Dat de portier haar eigenlijk niet binnen wilde laten - omdat ze een broekpak droeg - had er bijna voor gezorgd dat Jeannette (73) en Peter (75) van Steenderen elkaar niet hadden ontmoet. Maar cupido schoot raak, op 17 december is het paar alweer vijftig jaar getrouwd.

MARIËLLE WIJFFELAARS

Jeannette werd geboren op Texel, maar bracht haar tienerjaren door in Heemskerk, Peter woonde in die tijd in Castricum. ,,Met een vriendin ging ik naar een nachtclub in Bergen, Extase was in die tijd beroemd", vertelt Jeannette. Peter: ,,Het klikte heel goed tussen ons en na een paar jaar trouwden we." Peter werkte in die tijd in Amsterdam in de grafische wereld. Toen het bedrijf werd overgenomen door Philips werd hij overgeplaatst naar Eindhoven. Jeannette: ,,We zijn in de auto gestapt en rond gaan rijden op zoek naar een woning. Bij een makelaar werden nieuwbouwhuizen aangeboden aan de Schijndelseweg. Daar hebben we er een gekocht." Haar echtgenoot vult aan: ,,We hadden nog nooit van Boxtel gehoord, we wisten niet eens hoe we het moesten schrijven."

Na vijftien jaar verhuisde het gezin - dat inmiddels was uitgebreid met nog een dochter en een zoon - naar De Kuiper. ,,Een fantastische plek", zegt Peter. ,,We hadden een tuin aan de Dommel, geweldig." Maar het huis werd wat te groot en sinds dit jaar woont het gouden paar op Dennenoord. Jeannette: ,,We hebben hier dagelijks een vakantiegevoel."

Peter werkte dus jarenlang in de grafische industrie, Jeannette was gastvrouw op mbo-opleiding SintLucas. Inmiddels genieten ze van hun pensioen, al is stilzitten er nog lang niet bij. ,,Ik speel tennis en ben dol op creatieve dingen zoals bloemschikken", zegt Jeannette enthousiast. Peter is vooral bekend als vrijwilliger bij allerlei organisaties. Zo was hij in het verleden nauw betrokken bij Stichting Openbaar Carnaval, Ouderen in Regie en de politieke partij Balans. Maar zijn grootste hobby is zingen. ,,Allerlei genres heb ik beoefend, tegenwoordig organiseer ik elke maand de Ierse Sessie", vertelt Peter. ,,Elke editie wordt heel goed bezocht, door mensen uit heel Nederland."

Maar ook het reizen is een geliefde passie. Omdat Jeannette een geboren Texelse is, bezoekt het paar het Waddeneiland vaak. Maar ook Chili staat hoog op de lijst van vakantiebestemmingen. ,,Onze dochter woont er samen met haar man en kinderen", zegt Peter. ,,Omdat haar ouders 17 december vijftig jaar getrouwd zijn, komt hun dochter nu met haar zoontjes naar Nederland. ,,Met kerst gaan we met alle kinderen en kleinkinderen een weekend weg, heerlijk om het hele spul compleet te hebben", glundert Jeannette.

p Peter en Jeanette van Steenderen zijn op 17 december vijftig jaar getrouwd. (Foto: Albert Stolwijk).