Afbeelding
Foto: Judo Club Liempde

ANNABEL OMVLEE WINT MET OVERMACHT

Liempdse judoka's betreden hoogste treden van het podium

Vijftien leden van Judo Club Liempde deden zondag mee aan het regiotoernooi dat werd gehouden in de Moerkoal, georganiseerd door JC Berlicum. Er werden liefst tien podiumplaatsen behaald.

De Liempdse judoka's waren ingedeeld in lastige poules, maar toch vertoonden ze goed judo. Coach Collin van Rooij was dan ook uitermate tevreden over hoe de sporters hun spel verbeterd hebben.

Als laatste was Annabel Omvlee aan de beurt. Al tijdens de eerste wedstrijd was het duidelijk dat zij veel beter was dan haar tegenstander. De eerste wedstrijd duurde dan ook niet veel langer dan drie seconden. Ook haar andere twee wedstrijden won zij met overmacht.

GELEEN

Desmond Tops en Keira Kreijveld van JC Liempde namen op dezelfde dag deel aan het BOG-toernooi in Geleen. Desmond, die deelnam aan categorie onder twaalf jaar en boven 55 kilogram, was als eerste aan de beurt. Zijn eerste twee partijen won hij door beide tegenstanders over te nemen waarmee hij tweemaal direct een ippon scoorde. Tijdens zijn laatste duel blokte hij zijn tegenstander en gingen ze samen naar de grond. Tops besliste zijn wedstrijd vervolgens met een houdgreep. Zo werd hij eerste in zijn poule.

MET MOEITE

Keira kwam uit in de categorie onder vijftien jaar en onder 52 kilogram. Ze begon goed aan haar wedstrijden en door middel van meerdere aanvallen scoorde ze bij haar eerste twee partijen direct een ippon. In haar derde duel had Kreijveld meer moeite met haar tegenstander. Toch won ze met een sterke heupworp. Door ook de laatste wedstrijd te winnen, werd de Liempdse eerste in haar poule.

Eerste plek: Ivar v. Weert; Pim de Wit; Annabel Omvlee. Tweede plek: Jason v. Berkel. Derde plek: Zyan v. Hedel; Odin v. Hedel; Gijs de Wit; Lucas Daniƫls; Manuel v. Breugel; Bram v.d. Ven. Vierde plek: Joleen v. Berkel; Sijmen v. Berkel; Scott Bresser; Tiago v. Breugel; Jens Kelders; Cas de Wit.

q Annabel Omvlee uit Liempde behaalde een gouden medaille en werd eerste op het toernooi in Berlicum. (Foto: Judo Club Liempde).