Afbeelding
Foto: Hans Verberk

ATLETIEKCLUB HANGT 30 NESTKASTJES OP

Marvel zet zich in tegen overlast van jeukrups

De overlast van de eikenprocessierups bereikte afgelopen jaar een hoogtepunt. Zeker voor mensen die veel buiten zijn, zoals sporters, is het een ware plaag. Ook verschillende leden van atletiekvereniging Marvel hadden veel overlast van de jeukhaartjes die deze rups afscheidt. Daarom besloot de club er iets aan te doen: door nestkastjes op te hangen.

,,Dit jaar zijn de rupsen bij onze accommodatie in sportpark Den Wielakker opgeruimd door de gemeente. Maar voorkomen is beter dan genezen", aldus voorzitter Martin van der Broek van Marvel. Mede-bestuurslid Monique Dongelmans hoorde van het idee dat processierupsen het favoriete voedsel zijn van mezen. Daarom nam ze contact op met de gemeente Boxtel, die materiaal voor nestkastjes beschikbaar stelde.

Een flinke groep vrijwilligers van de atletiekclub ging aan de slag met de dertig bouwpakketten. Deze werden meteen geschilderd om ze tegen weersinvloeden te beschermen. ,,Dankzij een sponsor zijn ze nu natuurlijk groen en hebben tevens onze clubkleur oranje meegekregen", aldus Van der Broek.

ONDERSTEUNEN

Zaterdag werden de mezenkastjes door de onderhoudsploeg in de bomen rond de atletiekbaan opgehangen. Wethouder Herman van Wanrooij hing het laatste nestkastje op en ondersteunde daarmee symbolisch het initiatief van de atletiekvereniging.

p Wethouder Herman van Wanrooij hielp zaterdag bij de Boxtelse atletiekvereniging Marvel ook mee met het ophangen van de nestkastjes voor mezen en zette een handtekening met datum op een van de dertig vogelhuisjes. (Foto: Hans Verberk).


HANDBALSTERS ONDERUIT BIJ WHITE DEMONS

HCB '92 nog zoekende in aanval en verdediging

De vrouwenploeg van de Boxtelse handbalclub HCB '92 trad zondag in Berkel-Enschot aan tegen White Demons. Net als een week eerder moest het team een nederlaag incasseren. De handbalsters zijn de laatste duels steeds zoekende in hun aanval- en verdedigingspatronen.

Zondag viel de eerste goal al vrij snel door balverlies aan Boxtelse zijde. Vervolgens wist Annemarie Sens de keepster van de tegenstander te verrassen met een scherp schot vanuit de opbouw. Maar vervolgens stond de verdediging van HCB niet optimaal, waardoor de gastvrouwen meer kansen kregen.

Manon Foolen wist nog een enkele keer de bal te onderscheppen in de verdediging, waardoor HCB via een snelle aanval tot scoren kwam. De Boxtelse vrouwen bleven echter in de aanval balverlies lijden, waardoor White Demons snel wist uit te breken en HCB-keepster Ankie Welvaarts kon passeren. Met een stand van 9-5 gingen beide ploegen naar de kleedkamers.

GAATJE

In de tweede helft kwam Lieke van Rooij snel tot scoren doordat HCB aanvallen bleef opzetten. Ook Ellen Persoons pikte middels een onderschepping een doelpuntje voor Boxtel mee. Maar veel werd er aan Boxtlse zijde niet gescoord. Ook in deze fase van de wedstrijd was het gastteam zoekende in de aanval en verdediging, waardoor White Demons verder uit wist te lopen.

Pas richting het laatste fluitsignaal vonden de Boxtelse vrouwen een gaatje in de verdediging en scoorden Foolen, Linda Zwiers en Liza van Rooij nog een doelpunt. White Demons won echter overtuigend met 18-8.

Uitslagen zaterdag 7 december

Bedo DC1 - HCB '92/Zephyr DC1        15-7

Uitslagen zondag 8 december

Bergeijk DA1 - HCB '92 DA1        29-10
Red-Rag/Tachos D2 - HCB '92 D1        10-6
White Demons DS2 - HCB '92 DS1        19-8
Aristos/HCB '92 HS2 - Someren        28-31

Programma zaterdag 14 december

HCB '92 D1 - Groene Ster D2        09.05
HCB '92/Z. DC1 - The Flyers DC1        09.55

Programma zondag 15 december

HCB '92 DA1 - Swift DA1        10.15
HCB '92 DS1 - Elshout DS2        11.45
Helos '72/H. HB1 - Z./HCB '92 HB1        13.00
MHV '81 HS2 - Aristos/HVB '92 HS2        14.30

Programma maandag 16 december

HCB '92 recr. - Aristos recr.        20.30