RUGBYTEAM HEEFT IN LAATSTE DUEL GEEN KIND AAN OPPONENT

Ducks stelt eerste plaats veilig

In de laatste wedstrijd voor de winterstop was het voor de Boxtelse/Oisterwijkse rugbyploeg Ducks/Oysters zaak om de eerste plaats veilig te stellen. Tegen de combinatie Tilburg/Wasps/Venlo werd al vrij snel duidelijk dat de Boxtelaren geen kind zouden hebben aan de tegenstander. De bezoekers hadden weinig in de melk te brokkelen en liepen al snel achter de feiten aan.

Omdat de bezoekers na twee vlotte tries van Ducks tot scoren kwamen, leek het heel even een spannende wedstrijd te worden. Dat beeld vervaagde echter al snel, want naar later bleek, bleef het voor de tegenstander bij dit ene succesje.

De samenwerking tussen de lijn en de derde rij ging bij de thuisploeg steeds beter lopen en dat resulteerde in tries van Niels van der Heijden en Lucas Poll. Bij rust stond het dan ook al 29-5 voor Ducks/Oysters en was het duidelijk dat de Boxtelaren de winst niet meer weg zouden geven.

Ducks kon naar hartenlust wisselen, de tegenstander rouleerde juist helemaal niet met spelers. Om toch nog wedstrijdelement aan te brengen in een duel dat geen wedstrijd genoemd mag worden, stelden de Boxtelaren zich ten doel dertig punten te scoren in de tweede helft.

Via een mooie solo en de daaropvolgende try van Stijn van de Loo en een score van Thomas Hutt lag de thuisploeg al snel op schema. Toen ook nog eens Julius Doms, die later tot man van de wedstrijd werd uitgeroepen, tweemaal scoorde, was het feest helemaal compleet.

HERFSTKAMPIOEN

Ducks/Oysters bleef energiek aanvallen, om te eindigen op een score van 65-5. De doelstelling voor dit duel werd hiermee ruimschoots gehaald: meer dan dertig punten in de tweede helft en de eerste plaats veilig stellen. Door deze monsterzege mag het Boxtelse team zich herfstkampioen noemen.

Door deze eerste plaats op de ranglijst mag de ploeg na de jaarwisseling met het maximale aantal bonuspunten (vijf) aan de play-offs voor promotie beginnen. Het team wil in het goede ritme blijven en de speelpatronen perfectioneren en dus wordt er de komende weken nog flink getraind.

Sen.: Ducks/Oysters - Colts Oysters/D.        20.00

p Thomas Hutt van Ducks/Oysters neemt een duik naar de achterlijn en scoort een try tegen het combinatieteam Tilburg/Wasps/Venlo. De thuisploeg boekte een monsterzege. (Foto: Hans Verberk).

Regen spelbreker voor duel Boxtel

Het duel tussen RKSV Boxtel en Vorstenbossche Boys is zondag vanwege het slechte weer afgelast. Deze wedstrijd wordt zondag 22 december ingehaald. De overige teams speelden wel hun duels: de uitslagen en het programma voor de laatste wedstrijddagen van dit kalenderjaar staan hieronder. In het laatste weekend van januari gaat de tweede seizoenshelft van start. Het vaandelteam van RKSV Boxtel speelt dan tegen Nulandia.

OJC Rosmalen 9 - Boxtel 2         2-5
Boxtel 3 - SCG '18 8        0-3
Boxtel 4 - BMC 5        4-2
GSBW 3 - Boxtel 5        1-5