Een deel van artiesten die optreden tijdens Het Grote Kerstbal op 21 december. Het muziekevenement wordet voor het eerst in de gemeente Boxtel georganiseerd, en wel in De Serenade in Liempde. (Foto: Peter de Koning).
Een deel van artiesten die optreden tijdens Het Grote Kerstbal op 21 december. Het muziekevenement wordet voor het eerst in de gemeente Boxtel georganiseerd, en wel in De Serenade in Liempde. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

UITVOERING VOOR HET HELE GEZIN IN 'DE SERENADE' LIEMPDE

Kerstbal: meezingen met lokale talent

De laatste voorbereidingen worden momenteel getroffen voor Het Grote Kerstbal op zaterdag 21 december. Het muzikale spektakel met theaterelementen wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd in Liempde, nadat het concept van theaterproducent Dave Hanhart al volle zalen trok in Tilburg en Oisterwijk.

Reeds eerder kondigde Hanhart aan dat het een evenement wordt voor het hele gezin. Van operette tot aan de 'betere liedjes van Nederlandse bodem', maar ook internationale kerstklassiekers passeren de revue; de organisatie gaat voor een gezellige meezingavond.

Tijdens het Liempdse kerstspektakel treedt een keur aan lokale artiesten op. Zo geeft zanggroep Tint (die theaterelementen verwerkt in haar optreden) acte de présence. Ook diverse artiesten die deelnamen aan de succesvol verlopen Boxtelse edities van Jesus Christ Superstar zijn erbij: Lisa van Nunen, Theo de Vries en Karin Tooren. Ook de Liempdse zanger Haico Berkelmans deelt in de kerstvreugde. Tevens maakt het Vrilkhoven Strijkkwartet onder leiding van Harold van de Laar zijn opwachting.

BALLROOM-DANSEN

Twee semi-professionele bands omlijsten Het Grote Kerstbal. De Melodiva's uit Tilburg speelt klassieke muziek, operette en crossovers. SaYezz is een meerstemmig jazzensemble waarvan de leden uit Tilburg en Goirle komen. De presentatie is in handen van Joleen van Rooij. Aansluitend wordt ook daadwerkelijk een bal gehouden, dat geopend wordt met een demonstratie van het ballroom-koppel Wies van Haaren uit Boxtel met haar danspartner Bart van Nistelrooij.

Kaarten à 15,80 euro zijn te koop via www.ticketkantoor.nl/shop/kerstbal. Het Grote Kerstbal in De Serenade aan de Oude Dijk 117 start om 20.15 uur, de zaal is vanaf 19.30 uur open.

p Een deel van artiesten die optreden tijdens Het Grote Kerstbal op 21 december. Het muziekevenement wordet voor het eerst in de gemeente Boxtel georganiseerd, en wel in De Serenade in Liempde. (Foto: Peter de Koning).


Kerstconcert Buchestelle in Tuincentrum Boxtel

Het Boxtelse seniorenorkest Buchestelle geeft zondag 15 december een kerstconcert in Tuincentrum Boxtel aan de Vuurijzer. Het optreden duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Een week later, zondag 22 december speelt het blaasorkest tijdens het Winterparadijs op de Parade in 's-Hertogenbosch.

Het is voor het eerst in het bijna vijftienjarig bestaan dat Buchestelle een kerstconcert houdt. De leden maken er onder leiding van dirigent Peter Spierings een gezellige muzikale middag van. Er komen allerlei bekende kerstliedjes voorbij en luisteraars worden van harte uitgenodigd om mee te zingen.

Een soortgelijk optreden tijdens het Winterparadijs op de Parade in 's-Hertogenbosh duurt zondag 22 december van 11.00 tot 12.00 uur, waar niet alleen een fraai overdekt horecapaviljoen is te vinden, maar ook een schaatsbaan.


Gemonde zet dorpskerstboom bij muziekkiosk

Bij de muziekkiosk in Gemonde komt ook dit jaar een dorpskerstboom te staan. In het weekend van 14 en 15 december plaatsen vrijwilligers de spar, ze verlichten de boom en kleden de kiosk sfeervol aan.

Leerlingen van basisschool Sint-Lambertus leveren maandag 16 december hun bijdrage aan de dorpskerstboom; ze versieren hem met zelfgemaakte kerstcreaties. In de kiosk wordt een kist met kaarten gezet, zodat mensen die dat willen, een kerstwens op kunnen stellen om die vervolgens in de boom te hangen.

LEEFBAARHEIDSGROEP

De dorpskerstboom is een initiatief van de plaatselijke leefbaarheidsgroep. Sinds 2013 prijkt er in de donkere dagen van december een versierde fijnspar bij de muziekkiosk aan de Dorpstraat. De vernielingen die vorig jaar in de oudejaarsnacht plaatsvonden, weerhoudt de leefbaarheidsgroep er niet van de dorpskerstboom te zetten, meldt Erna van Heesch.

Boxtelse Cantorij

Het jubileumjaar van de Boxtelse Cantorij eindigt zondag 15 december met een kerstconcert in Helvoirt. Het programma in de protestantse kerk aan de Van Grevenbroeckstraat heet Noten op de Noen en begint om 12.15 uur. Organist Gerard Habraken verleent medewerking.

Ierse kerstsessie

In B&B In Den Boogert vindt zondag 15 december een Ierse kerstsessie plaats. Aan de Oude Boomgaard 3 in Boxtel klinkt tussen 13.30 en 16.30 uur volksmuziek, dit keer met een decembersausje overgoten. Mensen kunnen meezingen, maar ook aansluiten met bijvoorbeeld gitaar, viool of accordeon. Verzoeknummers zijn hierbij ook welkom.

FilmPodiumScopia

FilmPodiumScopia vertoont maandag 16 december de Franse film Un Conte de Noël uit 2008. De kerstfilm van regisseur Arnaud Desplechin begint om 20.15 uur in het Muziekhuis aan de Passage Riche. Kaarten voor deze voorstelling zijn online te bestellen voor 7,50 euro per stuk en zijn à contant verkrijgbaar op de avond zelf aan de zaal.

Kerstfair moet volop gezelligheid brengen in Boxtel

De organisatie van de Boxtelse kerstfair is al druk bezig om het evenement op zondag 22 december tot een succes te maken. De markt vindt plaats tussen 12.00 en 17.00 uur in het centrum.

Diverse koren en orkestjes zorgen ook de komende editie voor een fijne decembersfeer op vier verschillende podia. Kinderen kunnen op de foto met Elsa en Olaf van de Disney-film Frozen, knuffelen met de kerstman en knutselen in de Croonpassage. Daarnaast zorgen de centrumondernemers voor een kraampje bij hun winkels en staan er foodtrucks op de Markt.


Kerst-In Dükerskoor

De maandelijkse meezingavond van het Boxtelse Dükerskoor staat maandag 16 december in het teken van kerst. Naast het repertoire van smartlappen klinken tal van kerstliedjes in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat 56. De avond begint om 20.00 uur, de zaal gaat een uur eerder open. De toegang is gratis.

Buchestelle in actie tijdens de seniorenexpo in januari van dit jaar. Het orkest verzorgt aan de vooravond van het 15-jarig bestaan twee kerstconcerten: in Boxtel en 's-Hertogenbosch. (Foto: eigen collectie).