Anouk van der Velden Jonkers, Rob & Joep Hermans en Denya Schimmel (v.l.n.r) van de Sint-Theresiaschool repeteerden maandag met de fanfare. (Foto: eigen collectie).
Anouk van der Velden Jonkers, Rob & Joep Hermans en Denya Schimmel (v.l.n.r) van de Sint-Theresiaschool repeteerden maandag met de fanfare. (Foto: eigen collectie). Foto: Paul Hermans

TWEE UITVOERINGEN IN GEMEENSCHAPSHUIS ORION LENNISHEUVEL

Kerstmusical door fanfarekorps en schooljeugd

Fanfare Sint-Arnoldus uit Lennisheuvel besteedde dit jaar op diverse manieren aandacht aan het feit dat de muziekvereniging zeventig jaar geleden werd opgericht. Het lustrumjaar wordt maandag 16 december afgesloten met een kerstmusical die wordt opgevoerd samen met leerlingen, ouders en medewerkers van de Sint-Theresiaschool.

'Drie rovers en de ster' luidt de titel van de uitvoering. ,,Begin dit jaar lanceerden we het idee voor de opvoering van een gezamenlijke musical op school en daar reageerden ze erg enthousiast", vertelt voorzitter Paul Hermans. ,,Wij verzorgen de muziek en de kinderen, ouders en het personeel van de school spelen diverse rollen, nemen de zang voor hun rekening én maken de decors. Op deze manier bereiken we als fanfare een groot deel van de Lennisheuvelse gemeenschap als afsluiting van ons feestjaar."

FLINK OEFENEN

Een twintigtal leerlingen heeft de laatste weken voorbereidingen getroffen voor de kerstmusical. Vier kinderen spelen mee in het begeleidingsorkest en repeteerden maandag mee met de fanfare tijdens haar wekelijke oefenavond in Orion. De voorstelling 'Drie rovers en de ster' wordt tweemaal opgevoerd. Het eerste optreden is om 17.15 uur voor de kinderen van de onderbouw, het tweede om 18.45 uur voor de bovenbouw.

Per leerling zijn twee entreekaartjes verstrekt voor familieleden. Bovendien zijn er wat plaatsen geserveerd voor genodigden van de fanfare. Alle beschikbare plaatsen zijn bezet.


Handwerkexpo KBO

Tijdens de kerstfair die zaterdag 14 december wordt gehouden bij het bedrijf Blusco aan de Runmolen 2 op bedrijventerrein Vorst in Boxtel, houdt de handwerkgroep van KBO Lennisheuvel een expositie. Ook is er een loterij en kunnen bezoekers de gemaakte artikelen kopen. Belangstellenden zijn van 15.00 tot 19.00 uur welkom.