Afbeelding
Foto:

Adventsactie voor aanpak moeder- en kindersterfte in El Salvador

Eén van de vier projecten van de jaarlijkse Adventsactie is deze keer de aanpak van moeder- en kindersterfte in El Salvador. Die is hoog als gevolg van onvoldoende gezondheidszorg en slechte voeding in het Midden-Amerikaanse land. Komend weekeinde wordt in de katholieke kerken voor dit doel gecollecteerd.

De gezondheidskliniek Ana Manganaro in Guarjila wil zijn opvanghuis voor zwangere vrouwen uitbreiden. Deze kliniek werd tijdens de burgeroorlog in El Salvador (1979-1992) opgericht door de Amerikaanse zuster en kinderarts Ana Mangarano. Hier kunnen de vrouwen rustig hun bevalling afwachten. Met voorlichting aan moeders én vaders stimuleert de kliniek het geven van borstvoeding.

,,De Adventsactie is geïnteresseerd in de mens achter een project en denkt mee. Als we een goed doel adopteren doen we dat omdat we geloven in het nut ervan. We zijn ervan overtuigd dat het geld goed besteed is en vooral dat het project herkend en erkend wordt door de mensen hier in het zuiden", stelt een woordvoerder van de werkgroep Missie, Ontwikkeling en Vrede van de Heilig Hartparochie.

Wie de collecte in de kerken mist, kan ook een donatie overmaken op IBAN-nummer NL89 INGB 0653 1000 00 van de Adventsactie in Den Haag.