Essche Boys wint belangrijke en boeiende partij

Het vaandelteam van Essche Boys trok zondag tegen OSC '45 wederom aan het langste eind. In de promotiewedstrijd van afgelopen seizoen wisten de blauw-witten ook al te winnen (3-1). In een boeiend duel op een slecht veld werd het 1-2 voor de gasten.

Essche Boys schoot zondag uit de startblokken, creƫerde een paar fraaie kansen, maar wist het goede begin geen vervolg te geven. OSC '45 profiteerde optimaal van dit dipje door in de tiende minuut, na knullig uitverdedigen van de bezoekers, op een 1-0 voorsprong te komen. Essche Boys moest nu op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg speelde echter veel te zwak om wat te doen met de geboden ruimte. Keeper Bart Spooren behoedde Esch met een voortreffelijke actie nog voor een grotere achterstand. Beide ploegen gingen dan ook met 1-0 de rust in.

KANSEN

Na de theepauze kwam Essche Boys als herboren uit de kleedkamer en dat leverde direct een aantal grote kansen op van Martijn Kluijtmans (van de lijn gehaald) en twee keer Tim van Velthoven (beide keren naast via een verdedigend been). De blauw-witten bleven in hun zoektocht naar de gelijkmaker doordrukken, maar moesten ook waken voor de spaarzame uitbraken van de thuisploeg.

Na 65 minuten kregen de bezoekers loon naar werken; Lars van Wanrooij zette Luuk Wolfs met een sublieme pass vrij voor de keeper. Wolfs bleef kalm en schoof de bal tussen de benen van de keeper door: 1-1. OSC '45 kwam er vervolgens nauwelijks nog aan te pas en Essche Boys probeerde de winst binnen te harken.

Dat lukte tien minuten na de gelijkmaker. De keeper van de gastheren gleed uit bij de uittrap en zag zich zodoende genoodzaakt de bal nog een keer te raken. De Essche ploeg kreeg daarom een indirecte vrije trap op zo'n zeven meter van het doel. Julio van Ginkel legde de bal breed en Van Velthoven schoot de bal hard in het dak van de goal: 1-2.

De blauw-witten hadden de score nog verder uit kunnen breiden, als Van Ginkel en Van Velthoven het vizier op scherp zouden hebben gehad.

Zondag 15 december speelt Essche Boys de laatste pot van het kalenderjaar thuis tegen RKKSV. Aftrap is om 14.00 uur.