In de eerste helft kon doelman Andrei Tomus nog voorkomen dat zijn ploeg DVG op een onoverbrugbare afstand kwam te staan. Ondanks een betere tweede helft, verloor de Liempdse ploeg met 3-1 van RKDVC uit Drunen. (Foto: Toon van Ruremonde). Foto: Toon van Ruremonde

LIEMPDE LIJDT ZUUR VERLIES TEGEN RKDVC

DVG toont iedere helft verschillende gezichten

DVG verloor zondag voor de tweede keer op rij. Dit keer in de uitwedstrijd tegen het Drunense RKDVC. Tijdens het duel lieten de Liempdenaren twee verschillende gezichten zien. In de eerste helft leek er niets te kloppen en werden er veel ballen ingeleverd. De tweede helft was, na zo'n vijftien minuten, een stuk beter maar toen ontbrak het geluk aan Liempdse zijde. Ook hield de keeper van RKDVC zijn ploeg op de been met katachtige reflexen.

Werkelijk niets lukte aan Liempdse zijde. RKDVC had de wind mee en dat was niet alleen letterlijk zo. Hoge ballen bleven hangen en de defensie van de rood-gelen had het lastig met het opruimen daarvan. De Drunense ploeg zette veel druk en bracht DVG regelmatig in de problemen.

De Liempdenaren kregen slechts twee kansen in de eerste helft. Eén daarvan ontstond nadat de thuisploeg een man minder telde vanwege een blessure: de wissel vergde meer tijd dan verwacht. Een inzet van Sander van de Ven werd door Tommy van Schijndel ingekopt, maar de Drunense keeper was de situatie de baas.

RKDVC creëerde daarentegen ook niet veel kansen, maar kwam toch op voorsprong. Na een perfecte voorzet kopte Thomas Fitters onhoudbaar binnen. Kort daarop was het opnieuw Fitters die oog in oog stond met doelman Andrei Tomus. De aanvaller hield het hoofd koel hield en lobde de bal over de Liempdse sluitpost.

Kort voor rust was Bas van Houtum dicht bij de aansluitingstreffer, maar hij kon geen richting en snelheid aan de bal geven. De 2-0 ruststand was - gezien het spelbeeld - terecht.

OFFENSIEF

In de tweede helft zette DVG meer druk. Een mooi schot van Bas Smulders belandde ongeveer een meter naast het doel. Door goed ingrijpen van doelman Tomus bleef de uitploeg op de been na twee riante kansen van RKDVC.

Een overstapje van Van Houtum was de inleiding voor een DVG-offensief. Luuk van de Ven schoot de bal goed in, maar de Drunense keeper was spelbreker. Kort daarop ging een schot van Tijn van Heertum via de bovenkant van de lat over. Met nog een klein kwartier op de klok, moest de defensie van RKDVC een Liempds doelpunt toestaan. Van de Ven gaf vanaf links goed voor op Van Houtum die de bal strak binnenschoot.

SCRIMMAGE

Door de treffer van de Liempdenaren, kantelde de wedstrijd volledig. DVG geloofde zelfs nog in een zege. RKDVC kwam er niet meer aan te pas, maar de keeper hield de thuisploeg op de been. Een Liempdse volley kwam op de lat en een kopbal van Van Houtum werd tot hoekschop verwerkt. Ook na de hierop volgende scrimmage voor de Drunense doelmond ging de bal via de lat over de goal. De volgende corner werd door de Drunenaren omgezet in een gevaarlijke counter die ook tot een doelpunt leidde: 3-1. Dit was de beslissing in een wedstrijd waaraan DVG eigenlijk maar een halfuurtje meedeed.

Zondag 15 december staat de laatste thuiswedstrijd van 2019 op het programma. Deze wordt gespeeld tegen Trinitas Oisterwijk. De aftrap is om 14.00 uur.