ODC'er Tijn Boons kopt de bal weg. Tegenstander Baardwijk kreeg een paar grote kansen, maar verloor desondanks ruim met 8-1. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

TRICOLORES ZETTEN GOEDE REEKS OP EIGEN VELD VOORT: 8-1 WINST

Monsterzege voor ODC tegen laagvlieger Baardwijk

Baardwijk had zondag geen kans tegen ODC. De Boxtelaren zetten de goede reeks van de afgelopen weken voort en versloegen de Waalwijkse laagvlieger op eigen veld met 8-1. Hoewel die uitslag doet vermoeden dat de tricolores de wedstrijd onder controle hadden, was dat de eerste twintig minuten zeker niet het geval. Maar toen de thuisploeg eenmaal het net had gevonden, was er geen houden meer aan...

Trainer Carlo Vorstenbosch startte tegen de ploeg uit Waalwijk met dezelfde elf basisspelers als een week eerder. De beginfase van het duel verliep echter rommelig. De tricolores speelden in een laag tempo en slaagden er niet in om een gaatje te vinden in de Waalwijkse defensie. De gasten probeerden het vijandige doel via de omschakeling te vinden, maar kenden weinig succes. Zij kregen echter wel de eerste grote kans. In de 16e minuut spatte een afstandsschot boven ODC-keeper Merijn Verhoeven op de lat uiteen.

Ruim vijf minuten later vond de thuisploeg dan toch de gewenste openingstreffer. Lex van den Biggelaar speelde met een slimme pass Lennart Sannen aan. De spits aarzelde geen moment en knalde de bal met links hard in de kruising: 1-0. De gasten waren nauwelijks van de schrik bekomen of het stond alweer 2-0. Na een vlotte aanval over links bracht Paul Smulders de bal voor het doel en mikte Sjoerd van Lokven raak. Ondanks een paar kansen voor Baardwijk, vonden de tricolores in de 36e minuut voor de derde keer het net via Just van Wijk.

Vlak na de pauze kwamen de gasten weer terug in de wedstrijd. Een vrije trap van Isak Dedic werd door keeper Verhoeven gekeerd, maar in de rebound scoorde captain Tom Sleenhoff alsnog de 3-1. Bij het tumult dat vlak na deze treffer ontstond, ontving Baardwijk-speler Guus Beerens zijn tweede geel waardoor ODC tegen tien man speelde.

BEHEERST

In de 62e minuut gooiden de tricolores de wedstrijd definitief in het slot. Van Lokven stuurde met een uitgekiende pass de al op snelheid zijnde Van der Meijden de diepte in. De rappe buitenspeler hield vervolgens het hoofd koel en schoof het vierde Boxtelse doelpunt binnen. Een minuut later werd het 5-1. Sannen kwam vanaf rechts de zestien in en werkte de bal beheerst langs de doelman van de gasten. In de 70e minuut maakte Van den Biggelaar er nog 6-1 van door met links in de korte hoek af te ronden.

In de slotfase liet Baardwijk het helemaal lopen en kreeg ODC kans op kans. Dat leidde nog tot twee doelpunten. In de 84e minuut scoorde Van Lokven zijn tweede treffer en in de blessuretijd zag invaller Mark Verhagen zijn inzet via de binnenkant van de paal in het net gaan.

Door deze zege is de voetbalploeg uit Boxtel een plekje gestegen op de ranglijst; van de vijfde naar de vierde plaats met twintig punten uit elf wedstrijden. De achterstand op koploper CHC blijft drie punten. Vlijmense Boys en Zwaluw VFC uit Vught staan op een gedeeld tweede plaats. Deze twee teams hebben allebei één punt meer dan ODC.

In de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar gaan de tricolores zondag 15 december op bezoek bij rode lantaarndrager BVV in 's-Hertogenbosch. In sportpark De Vliert - nabij het gelijknamige stadion - is om 14.00 uur de aftrap.

p ODC'er Tijn Boons kopt de bal weg. Tegenstander Baardwijk kreeg een paar grote kansen, maar verloor desondanks ruim met 8-1. (Foto: Hans Verberk).

Arbiter dwarsboomt gelijkmaker voor LSV

In tegenstelling tot vorige week begon LSV zondag eens goed aan haar duel tegen Terlo uit Bergeijk. Het eerste kwartier was de ploeg uit Lennisheuvel de bovenliggende partij, maar na het eerste tegendoelpunt ging het snel bergafwaarts. Ondanks een sterke inhaalrace in de tweede helft, zat de gelijkmaker er niet meer voor de thuisploeg.

De bal ging bij LSV in het eerste kwartier makkelijk rond en het positiespel was prima. Tot in de zestiende minuut de 0-1 viel uit een vrije trap voor het Bergeijkse team. De thuisploeg was daarna de weg helemaal kwijt en de organisatie viel plots weg. Terlo kon zo middels counters gemakkelijk uit komen.

Tien minuten later kreeg LSV dan ook al de 0-2 om de oren. Teun de Jong deed zijn best om de voorzet weg te werken maar kreeg de bal verkeerd op zijn voet, waardoor hij in eigen doel scoorde. Op slag van rust kreeg LSV ook de 0-3 en 0-4 te verwerken. Het enige wat de gastheren hier tegenover zetten, was het benutten van een strafschop wegens hands. Die schoot Bart Dammers koeltjes binnen.

Net als voorgaande weken kwam de thuisploeg sterk uit de kleedkamer. Binnen tien minuten lag de bal er in voor de blauw-gelen. Mateusz Barabasz nam het leer knap mee langs de Bergeijkse verdedigers: 2-4. De thuisploeg hervond het geloof en voelde dat het de punten wellicht nog in Lennisheuvel kon houden. Na goed positiespel werd Maykel van Kasteren bereikt die de bal panklaar op het hoofd legde van Barabasz: 3-4.

AFGEKEURD

LSV werd almaar sterker en won vrijwel ieder duel. Toen Dammers in de 80e minuut de gelijkmaker scoorde, voelde dit voor de ploeg als verdiend. Maar de scheidsrechter keurde de goal af en gaf een vrije trap in het voordeel van LSV, omdat Dammers vlak voor zijn doelpunt een duw in de rug had gekregen. Zo bleef het 3-4, alle pogingen van LSV ten spijt.

u De scheids voorkwam in de slotfase de gelijkmaker van Bart Dammers van LSV, hier in duel met enkele Terlo-spelers. (Foto: Hans Verberk).