Afbeelding
Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

INZAMELING LEVENSMIDDELEN VOOR MINDERBEDEELDEN

Feestdagenactie Voedselbank start succesvol

RENS VAN DEN ELSEN

Met ruim tweehonderd volle kratten vol houdbare levensmiddelen beleefde de inzamelingsactie van de Boxtelse Voedselbank een succesvolle start. ,,Fantastisch dat de mensen weer zoveel geschonken hebben. Dat geeft een goed gevoel", aldus een trotse voorzitter Arjen Witteveen. Het is nog de hele maand mogelijk om producten in te leveren op vijf locaties in de gemeente Boxtel.

Bij de supermarkten in Boxtel en Liempde werd het winkelend publiek zaterdag door vrijwilligers gevraagd een extra boodschapje te halen voor cliënten van de Voedselbank. Van pasta tot rijst en blikgroenten, zolang het maar lang(er) houdbaar was. Dat de actie grote bekendheid geniet, werd na afloop wel duidelijk. Niet alleen werd 25 procent meer ingezameld dan vorig jaar, de vrijwilligers hoefden de mensen eigenlijk niet meer uit te leggen hoe de actie in z'n werk ging.

Zelf stond de voorzitter bij de Coop in Liempde en ook daar kwamen mensen spontaan spullen inleveren. ,,Een mevrouw dacht bijvoorbeeld ook aan de kinderen en schonk snoepgoed", vertelt Witteveen.

VRIJWILLIGERS

Ruim 55 vrijwilligers staken zaterdag de handen uit de mouwen voor de inzameling ten bate van de Voedselbank. Niet alleen mensen van de eigen organisatie, maar ook politici en leden van de verschillende serviceclubs die Boxtel rijk. ,,Maar het is ook wel weer jammer dat dit überhaupt nodig is in Nederland", voegt Witteveen er aan toe.

Alle ingezamelde producten worden gebruikt om de voedselpakketten voor de feestdagen aan te vullen. ,,We hopen zo bij te dragen aan het kerstgevoel van onze cliënten", aldus Witteveen.

INLEVEREN

Nog de hele maand zijn op de volgende plekken de lang houdbare producten in te leveren: in Boxtel bij de SNS Winkel (Rechterstraat), Schoenmakerij Bas (Oosterhof) en Bloemsierkunst Marimba (Van Beekstraat). In Liempde kan men bij Drogist Bewust Beter (Raadhuisplein) terecht en Lennisheuvel bij eetcafé Meneer Klaver.

p Bij de Albert Heijn in Boxtel namen vrijwilligers van de Voedselbank veel spullen mee naar de opslagruimte in de Achterberghstraat. (Foto: Bas van den Biggelaar).