Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BOXTELSE COLLEGELEDEN BEDANKEN ORGANISATIE VOOR INZET

Soep voor vrijwilligers Stapel op Sint

Een culinair bedankje. Zo kun je de kooksessie van het voltallige gemeentebestuur van Boxtel wel beschouwen. Burgemeester Ronald van Meygaarden en de wethouders Marusjka Lestrade, Peter van de Wiel, Herman van Wanrooij en Eric van den Broek trokken vrijdagmiddag naar de binnenplaats van kasteel Stapelen om alle vrijwilligers van het evenement Stapel op Sint te bedanken voor hun belangeloze inzet.

Het college van B en W koos voor verschillende soepen die op open vuur werden bereid in een grote pannen. Naast snert was er ook tomaten- en champignonsoep voor de ruim honderd vrijwilligers van het sinterklaasspektakel. Voormalige burgemeester Mark Buijs begon ooit met deze kooktraditie als bedankje. Zijn goulashsoep vond altijd gretig aftrek.

Vorige week werd het festijn op kasteel Stapelen afgerond. De organisatie kijkt terug op een geslaagde sinterklaasperiode in Boxtel. Ruim 5.500 mensen, vooral kinderen, kwamen de goedheiligman in zijn tijdelijke woning opzoeken. Dit evenement wordt ieder jaar door veel vrijwilligers op touw gezet. Naast de vrienden van Stapel op Sint, zijn dat ook alle mensen die op de voor- en achtergrond bezig zijn om alles in goede banen te leiden. Het Boxtelse college vond een bedankje dan ook wel op zijn plaats. De snoepgoedfilantroop sprak vorige week in deze krant uit dat hij goede hoop had volgend jaar weer op het kasteel te mogen verblijven. (Foto: Peter de Koning).