Afbeelding
Foto: OLAT

BOXTELSE BILJARTERS BLIJVEN WINNEN

Libreteam 't Ivoor wint ook van De Hazelaar 1

Nadat het eerste libreteam van de Boxtelse biljartclub 't Ivoor eerder al wist te winnen van De Hazelaar 3, werd nu ook het eerste team aan de zegekar gebonden. Voor de toeschouwers was het soms even doorbijten.

Peter van Giersbergen is weer uit zijn dipje. Hij haalde 45 caramboles en een gemiddelde van 7,5, maar dat bleek onvoldoende. Zijn tegenstander deed het net iets beter en won. Chris Fasseur kwam niet in zijn spel en moest na zijn dertiende beurt nog 82 caramboles maken. Dat lukte wonderwel en hij won alsnog zijn partij. Fouad Hasbani had het ook moeilijk, maar wist uiteindelijk in dertig beurten zijn matchpunten binnen te halen. Hiermee staat 't Ivoor 1 nog steeds bovenaan.

TEAMGEMIDDELDE

De driebanders van 't Ivoor 1 leden op de kleine tafel een nederlaag tegen Rio Bar 5. Theo van Dongen verloor met een minimaal verschil. Cor van Beers gaf zijn goede vorm in eigen huis geen vervolg en behaalde slechts acht punten tegenover 29 van zijn tegenstander. Henk Goettsch wist niet te winnen, ondanks zijn negen matchpunten en een moyenne van 0,357.

Op de grote tafel rekende 't Ivoor 1 af met koploper Rio Bar 1, mede dankzij een teamgemiddelde van 0,833. Theo Verhagen kende een moeizaam begin, maar speelde in dertig beurten alsnog zijn 22 caramboles bij elkaar. Bernhard Legierse kwam ondanks goed spel niet voorbij zijn tegenstander. Louis van der Meijden miste de eerste twee beurten, maar compenseerde dat vervolgens door dertien caramboles te maken met een hoogste serie van acht. Zijn tegenstander kwam hierdoor niet meer in zijn spel en Louis harkte de overwinning binnen in 31 beurten.

Programma maandag 16 december

Ivoor 2 - VOP 1        klein 13.00
Rio-Bar 2 - Ivoor 2        groot 19.30

Programma dinsdag 17 december

Ivoor 5 - De Haarstek 3        klein 13.00
NAL 5 - Ivoor 1        klein 13.00
De Baarzen 2 - Ivoor 4        klein 13.00
NAL 2 - Ivoor 3        klein 13.00
NGTR 1 - Ivoor 1        klein 19.30
De Kikvorsch 2 - Ivoor 1        klein 20.00
Ivoor 4 - Rio Bar 1        klein 20.00

Programma woensdag 18 december

NAL 8 - Ivoor 7        klein 13.00
Ivoor 8 - De Hopbel 3        klein 13.00
De Hazelaar 5 - Ivoor 9        klein 13.00
Ivoor 6 - NAL 7        klein 13.00
Wapen v. Eerschot 2 - Ivoor 3        klein 20.00
Krijt op Tijd 4 - Ivoor 2        klein 20.00


KADERTEAM VERKLEINT ACHTERSTAND

Liempdse biljarters weten thuis koploper te kloppen

Het kaderteam van 't Wapen van Liempde/Regiobank staat momenteel op de derde plaats in de biljartcompetitie en wil de achterstand op de nummers een en twee graag verkleinen. Dit kregen de biljarters voor elkaar op eigen grond in dienstencentrum De Kloosterhof tegen Jong Geleerd uit Volkel. Kopman Martien van den Tillaart was dit keer de uitblinker, omdat hij zijn partij in vier beurten wist te winnen.

Ieder team won twee wedstrijden maar procentueel scoorde het Liempdse vaandelteam beter dan de koploper en verdiende daarmee een punt extra.

De tegenstander van Harm van de Laar begon uitermate goed aan zijn wedstrijd door in de eerste drie beurten 82 van zijn 110 caramboles te scoren. Van de Laar bleef echter rustig en kwam na tien beurten als winnaar uit de bus. Ton Rovers maakte nog wel een serie van 35, maar incasseerde een nederlaag. Ook Henry van Dijk verloor zijn partij.

HOOGSTE SERIE

Het eerste libreteam behaalde in Rosmalen een overwinning op De Hazelaar 5. Leo van Erp verloor nipt, maar behaalde wel negen punten. Peter van Lierop speelde zijn beste wedstrijd en haalde de hoogste serie van dit seizoen. Hij speelde zijn negentig caramboles in tien beurten uit. Kopman Leo van Hastenberg biljartte goed, maar wist zijn partij niet te winnen.

Uitslagen week 49

KADER

Wapen v. Liempde – Jong Geleerd        5-4

LIBRE

De Hazelaar 5 - Wapen v. Liempde 1        26-27
Wapen v. Liempde 2 – Triangel Bar 1        30-19
Wapen v. Liempde 3 – 't Ivoor 3        16-30


WANDELING VERTREKT VANUIT GEMONDE

Deelnemers winterwandeltocht trekken door het Dommeldal

Wandelsportvereniging OLAT houdt zondag 15 december een winterwandeltocht vanuit Gemonde. Deelnemers kunnen kiezen uit routes van tien, vijftien, twintig, dertig en veertig kilometer. Alle tochten gaan door de natuur van het Dommeldal, langs Liempde en Olland. De start is bij café-zaal De Schuif aan de Dorpstraat 30.

Wie de korte afstanden loopt, passeert onder meer het verzetsmonument aan de Hooghemertseweg. De anderen wandelen langs de Hooibrug door het bosgebied bij Schoonberg en buurtschap Langenberg. Verderop belanden ze in de Geelders, een nat oerbos doorsneden met rabatten.

Voor de routes van twintig, dertig en veertig kilometer is er een rustpunt bij café 't Groene Woud aan de Kasterensestraat 23 in Liempde. De twee langste wandelingen voeren vervolgens door De Maai. Na het Groot Duijfhuis gaan de deelnemers met het pontje de Dommel over om daarna richting Olland te lopen.

Er volgt nog een stuk over de Hofstad, langs de Beeksche Waterloop en het Duits Lijntje. Via de Geelders en de Besselaar komen de wandelaars weer in Gemonde.

INFORMATIE

Deelnemers kunnen vanaf 08.00 uur starten. Om 17.00 uur moet iedereen weer terug zijn op de startlocatie. De wandelaars krijgen een routebeschrijving mee en er hangen pijlen. Kinderen tot en met twaalf jaar betalen de helft van het inschrijfgeld. Deelname aan de tien kilometer kost niet-leden van OLAT vier euro. Elke langere afstand is steeds vijftig eurocent duurder. Leden ontvangen 2,50 euro korting. Meer informatie staat op www.olat.nl/winterserie, hier zijn de routes ook middels GPS tracks te verkrijgen. Verdere inlichtingen via e-mail: dagtochten@olat.nl.

q Tijdens de winterwandeltochten van OLAT komen de deelnemers door mooie natuurgebieden, zoals de Kampina. Dit keer zijn onder meer de Geelders en het Dommeldal aan de beurt. (Foto: OLAT).