Afbeelding
Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

What's up, Katie?

Sinterklaas zat vrijdag nog maar net in zijn stoomtrein terug naar Spanje of Nederland maakte zich alweer op voor het volgende decemberfeestje. De kerstbomen vlogen de winkel uit. Ook in Esch vonden de sparren gretig aftrek. Vrijdag en zaterdag verkochten leden van muziekvereniging Sint-Willibrordus kerstbomen ten bate van de clubkas. De achtjarige Katie de Bie kwam samen met haar vader Harold een mooi exemplaar ophalen.

Vind je het niet jammer dat Sinterklaas alweer voorbij is? ,,Ja eigenlijk wel, Sinterklaas vind ik leuker, want dan krijgen we tenminste cadeautjes. Die krijgen we niet met kerst."

Maar ondanks dat doen jullie toch wel gezellige dingen tijdens de kerstdagen? ,,We gaan lekker eten met vrienden en familie en in de vakantie kan ik lekker chillen op de bank en een spelletje spelen", vertelt Katie.

En nu eerst een kerstboom uitzoeken. Waarom heb je deze (zie foto rechts) gekozen? ,,Ik mocht papa meehelpen. Hij zei dat ik een grote uit mocht kiezen, maar ook weer niet té groot", zegt ze bibberend. ,,Ja, het is wat koud, ik ga even een jas aantrekken."

Dat is inderdaad niet onverstandig! Maar straks kun je lekker warm binnen de boom mee optuigen, toch? ,,Nou en of, dat gaan we vanmiddag al doen. De piek en de kerstballen in de vorm van visjes vind ik het mooist. Die normale ronde zijn saai, die hebben maar een kleur", vertelt Katie. ,,Ik mag de hele kerstboom mee versieren, alleen de piek mag ik niet op zijn plek zetten. Die zal wel duur zijn."

Heb je al een idee hoe je hem aan gaat kleden? ,,Nee", zegt ze resoluut. ,,Maar dat komt wel goed. Onder de boom zetten we nog een leuk kerstdorpje neer."

Dat klinkt leuk, met van die bewegende delen? ,,Ja, een ijsbaan waar op geschaatst wordt en er rijdt een treintje rond de boom. Dat is wel van duplo, want een echte past natuurlijk niet", gniffelt ze.

En over een maand moet de boom weer afgetuigd worden... ,,Dat is nog wel het leukste om te doen", zegt ze enthousiast. ,,Dan moet je niet aan de boom schudden, want dan kun je volgend jaar weer nieuwe ballen kopen." (Foto: Bas van den Biggelaar).