Afbeelding
Foto: eigen collectie.

KRIBKESROUTE ZATERDAG VAN START

Winterse gezelligheid bij kerststal Groot Duijfhuis

De achtste editie van de Liempdse kribkesroute gaat zaterdag 14 december van start tijdens het evenement Winter Wonderland en duurt tot 6 januari 2020. Ook bij het Groot Duijfhuis in het buurtschap Kasteren is dan weer een kerststal te bewonderen. De locatie is opgenomen in de route. Zondag 29 december worden passanten tussen 11.00 en 16.00 uur verwelkomd door de vrijwilligers van Brabants Landschap met een kop warme chocolademelk of een glaasje glühwein bij een knapperend vuur.

De kerststal is opgezet in de oude kippenkooi bij het Groot Duijfhuis aan de Hoevedreef 2. Ook de voormalige stal van de boerderij is de 29e geopend. Hier heeft Brabants Landschap een locatie ingericht met informatie over natuur en lokale geschiedenis. Dit infopunt is eens per maand open en er zijn regelmatig excursies en activiteiten. Kijk voor een complete agenda op www.brabantslandschap.nl.

VERBINDING

Brabants Landschap heeft een wandelroute van een kleine zeven kilometer uitgezet die langs het Groot Duijfhuis voert. Het traject is geel gemarkeerd en verbindt het centrum van Liempde, via het pondje over de Dommel, met Kasteren. Deze routekaart is verkrijgbaar bij bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg 4. Langs de route is ook de kerststal bij café 't Groene Woud te bezichtigen.

GROOTSTE

In de Kribkesroute zijn dit jaar maar liefst 260 kerststallen opgenomen. Daarmee is het wederom de grootste kerststallenroute van Nederland. De stalletjes zijn aan de hand van vier verschillende routes, variërend in lengte, te bezichtigen. Om de kerststallen in Kasteren te bekijken kunnen bezoekers ook een fietsuitstapje maken. De Kribkesroute is verkrijgbaar bij de horecalocaties in Liempde, in deze krant of wie ze liever digitaal heeft op www.kribkesroute.nl of via de app Routes in Het Groene Woud.

p De kerststal van het Groot Duijfhuis is te vinden in de oude kippenkooi aan de Hoevedreef. De vrijwilligers van Brabants Landschap hebben ook dit jaar hun best gedaan om een mooie stal te maken voor de bezoekers. (Foto: eigen collectie).