Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

BOXTELSE KINDEREN IMITEREN HELDEN TIJDENS WORKSHOP

'Mijn favoriete deejay? Ik, natuurlijk!'

LINDA VAN DE WIEL

Scratchen, entertainen en mixen. Dit en nog veel meer leerden zo'n veertig kinderen zondag tijdens de deejayworkshop in eetcafé De Ketting in Boxtel. De korte cursus, gegeven door twee experts van djproducer.school van Jip van Krieken uit Boxtel, gaf een kijkje in de wereld van dancemuziek. Deelnemer Teun (8): ,,Ik wil later écht wel deejay worden."

Vroeger waren het Madonna, Michael Jackson en George Michael die kinderen en verliefde pubers in vervoering brachten. Tegenwoordig zijn veel jongeren fan van deejays als Paul Elstak, Martin Garrix en de uit Boxtel afkomstige Sam Feldt. ,,Wij merken dat kinderen opkijken tegen bekende deejays en zelf muziek willen maken", vertelt Job van Asch, werkzaam bij djproducer.school.

Job, ook bekend onder zijn artiestennaam Car Bonize, spint op festivals en zal ook tijdens het beachvolleybaltoernooi Beach Break een set draaien. ,,Wat we tijdens de workshop doen, is kinderen vanaf zeven jaar kennis laten maken met een deejayset. We leren ze waar de knoppen voor dienen en hoe ze bijvoorbeeld kunnen scratchen, mixen én entertainen. En met die kennis mogen ze lekker aan de slag."

GANGNAM STYLE

Hoewel het vermaken van het publiek hoort bij het vak van deejay, viel het voor de meeste kinderen niet mee plaatjes te draaien en intussen zelf te dansen. Uitzondering op de regel was Danté. Als volleerd entertainer bewoog hij op de beat van het nummer 'Gangnam Style' van Psy: ,,Dit is mijn lievelingsnummer", riep de zevenjarige enthousiast. ,,Ik houd van coole moves. Wie mijn favoriete deejay is? Dat ben ikzelf."

De eveneens zevenjarige Melle was een van de weinige meisjes in het gezelschap. Zij was druk in de weer met het maken van scratches op haar set. ,,Ik weet nog niet of ik later deejay wil worden", zei ze ietwat verlegen. ,,Ik houd wel heel erg van muziek. Mijn favoriete nummer is 'Roller Coaster' van Danny Vera. Ik ken eigenlijk geen deejays."

Teun (8) en zijn broertje Jasper (6) kennen wel de nodige professionele platendraaiers. Zonder nadenken worden namen als Armin van Buuren, Tiësto en Hardwell opgelepeld. Beide broertjes zijn dan ook gebrand op een carrière als deejay. ,,Ik vind platen draaien zó cool. Ik wil ooit nog op een podium staan waarvoor 10.000 mensen uit hun dak gaan. Ik hoop dat ze allemaal naar me kijken en heel blij zijn." Jasper ziet dit ook wel zitten. ,,Ik vind het ook heel cool als er gezongen wordt in liedjes. Of ik zelf ga zingen? Echt niet!"

Wel is duidelijk waar de voorliefde voor dancemuziek bij de broers vandaan komt. ,,Mijn papa draait vaak hardcore housemuziek", onthulde Teun. ,,Laatste stond de muziek zo hard dat mijn moeder, die op de zolder aan het stofzuigen was, het gedreun kon horen."

p Boxtelse kinderen probeerden zondag of een carrière als deejay iets voor hen is tijdens de workshop van djproducer.school van Boxtelaar Jip van Krieken in eetcafé De Ketting. (Foto: Albert Stolwijk).


Nieuwjaarswandeling

In Lennisheuvel is zondag 5 januari vanaf 10.30 uur een Nieuwsjaarswandeling. Om 12.00 uur is er een lunch in gemeenschapshuis Orion. Deelname kost zes euro; kinderen tot en met twaalf jaar betalen 2,50 euro. Aanmelden moet voor zondag 29 december via het formulier in parochieblad Rond Kerk & Orion.

Breakdance-dag voor jeugd aan Van Salmstraat

Jeugd die wil leren breakdancen, kan zondag 5 januari deelnemen aan een workshop van dansstudio RawNeal aan de Van Salmstraat 129. Eigenaar Ranil van Peperstraten organiseert dan een open dag van 11.00 tot 16.00 uur.

Tijdens de breakdancedag worden workshops gegeven in street-, urban- en breakdance, maar ook in yoga en meditatie. Er worden shows gehouden en aan het einde van de dag vindt een competitie plaats, beoordeeld door een jury.

Dansstudio RawNeal organiseert de open dag samen met Demmo Streetdance, Buurtsport (Brede Scholen Boxtel), The Urban Room en Mind Activation. Deelname is gratis, aanmelden kan via de website www.bredescholenboxtel.nl.

Dol Op houdt een disco-avond in jongerencentrum

De spiegelbol schittert aan het plafond en de discobroek met wijde pijpen mag uit de mottenballen, want in jongerencentrum B-Town aan de Baroniestraat 20 is zaterdag 11 januari Dol Op Disco Boxtel voor liefhebbers vanaf achttien jaar.

De disco begint om 20.00 uur en eindigt om 23.00 uur, de entree is gratis.

Dol Op is een organisatie die zich richt op jongeren met een verstandelijke beperking. De disco-avond die ze in samenwerking met B-Town organiseert, is voor iedereen toegankelijk, maar met name bedoeld voor belangstellenden met een verstandelijke handicap. Er is beperkt toezicht aanwezig en de deelname aan deze disco is voor eigen verantwoordelijkheid.