Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

GOEDHEILIGMAN MAAKT TIJD VRIJ VOOR BEZOEK AAN DE OVERSTEEK

Kijk, Sinterklaas stopt hier kind'ren!

Basisschool De Oversteek in Liempde kreeg vanochtend om half negen hoog bezoek: niemand minder dan Sinterklaas stapte het schoolplein op. Uiteraard in gezelschap van vrolijke Pieten. De goedheiligman arriveerde in een vrachtwagen.

De snoepgoedfilantroop was half november ook al in Liempde en vond het toen zo gezellig dat hij graag nog eens naar het klompenmakersdorp afreisde. En dat terwijl hij het vandaag nog erg druk heeft. Femke Walraven vertelt namens het bestuur van de plaatselijke oudervereniging wat de Sint zoal meemaakte in De Oversteek: ,,Hij heeft klassencadeautjes uitgedeeld en is vervolgens naar de aula gegaan, waar hij de groepen een tot en met vijf ontving. Er speelde een orkest en de kinderen deden dansjes. Sinterklaas heeft bewust gekozen voor presentjes voor de hele klas, vaak is het een spel of iets dergelijks."

SURPRISES

De bovenbouwleerlingen maakten surprises. Zij bleven in hun klaslokalen, waar dartele Pieten hun gezicht lieten zien. De gulle bisschop ging ook nog even op visite bij de peuterspeelzaal. Rond de klok van halfdrie was het festijn afgelopen. Logisch ook, want Sint-Nicolaas moest zich gaan voorbereiden op pakjesavond. Op de hoge, hoge daken... (Foto: Albert Stolwijk).