Boxtelaar (31) dood door misdrijf in Eindhoven

JULES HAMELEERS

Een passant vond vorige week donderdagochtend een dode man aan de Fuutlaan in Eindhoven. Het gaat om een 31-jarige Boxtelaar die door een misdrijf om het leven is gekomen.

Het dode lichaam van de Boxtelaar werd gevonden bij het gebouw waar Taskforce-RIEC Brabant Zeeland huist, waar overheidsinstanties informatie met elkaar delen om georganiseerde criminaliteit tegen te gaan. Er is geen verband tussen het slachtoffer en de taakgroep of het pand, meldt een woordvoerder van de politie Oost-Brabant.

SPORENONDERZOEK

Door de omstandigheden waarin het lichaam werd gevonden, was vrijwel direct duidelijk dat de man door geweld om het leven is gekomen. De politie geeft omwille van het buurt- en sporenonderzoek dat nog gaande is niet meer informatie. Wel vraagt ze iedereen die informatie heeft over de zaak contact op te nemen met het onderzoeksteam via telefoonnummer: 0900-8844. Anoniem tippen kan ook via telefoonnummer: 0800-7000.


112-nieuws

Drooggekookte pan

Net als al eerder gebeurde, liet een alleenstaande oudere man van een benedenwoning aan de Sint-Jozefstraat in Boxtel een pan droogkoken. Dat leidde zondagmiddag tot flinke rookontwikkeling. De brandweer forceerde de deur van de woning aangezien er niemand thuis was. In de keuken stond een pan op het vuur.

Politieauto in sloot

Een politieauto reed zondagavond bij het teruguit rijden in een sloot. Dat gebeurde rond negen uur op het terrein van huize De La Salle. De brandweer moest er aan te pas komen om de patrouillewagen weer op de weg te krijgen. Het voorval trok veel bekijks van cliƫnten van de jeugdzorginstelling.