OPTREDEN IN CAFÉ D'N BOER AAN CORPUS

Coverband Afterbeat brengt sixties tot leven

De vijfkoppige coverband Afterbeat speelt zondag 8 december verscheidende bekende hits uit 'the roaring sixties' in café D'n Boer aan de Corpus in Boxtel. Om 17.00 uur start het gratis toegankelijke optreden.

Bij the sixties denk je aan bands als The Beatles, The Rolling Stones, The Kinks, The Byrds, The Doors, The Who en Creedence Clearwater Revival. Nummers van deze iconische popgroepen ontbreken dan ook zeker niet in het repertoire van Afterbeat. Maar ook The Knickerbockers, Them, Q65, The Easybeats en vele andere, misschien minder voor de hand liggende formaties komen weer tot leven tijdens de optredens van Boxtelaar Janus Janssen en zijn bandleden.

OM DE HOEK

Afterbeat bestaat voor het grootste deel uit muzikanten die in Eindhoven en omgeving wonen. Voor bassist en zanger Janssen is het optreden bij D'n Boer echter een thuiswedstrijd; hij woont letterlijk om de hoek. ,,Tweehonderd meter van het café vandaan, hoewel de terugweg soms wel vijf kilometer lijkt", grapt hij.

Naast Janssen bestaat de band uit Jan van Riet, die de lead-vocals, harmonica en toetsen voor zijn rekening neemt, Wiebe de Haan op gitaar en vocals, gitarist Willem van Wageningen en Charles van Waalwijk op drums en vocals.

PLATENZAAK

De muzikanten van de band hebben de jaren zestig allemaal bewust meegemaakt. Ze keken in die tijd al naar de toen spelende muziekgroepen en renden naar de platenzaak als er weer een nieuwe single van een van hun favoriete band uitkwam. Een enkeling maakte zelfs toen al muziek. De leden van Afterbeat speelden onder meer in Mac Taple, DeSoto, The Gunners en in voorprogramma's van onder meer Everly Brothers, Fats Domino, Chuck Berry, Stray Cats, Jerry Lee Lewis, Shocking Blue, Herman Brood, The Marmalade en The Pretty Things.