Klimaatakkoord moet banken gaan redden


Na de financiële crisis van 2008 zijn bankiers onverminderd doorgegaan met hun perverse casinokapitalisme, wetend dat ze toch gered worden. Tegelijk wilde de voorspelde economische groei maar niet komen. Daardoor gaat het nu slecht met de banken. De grootste systeembank van Europa, Deutsche Bank, staat volgens financieel analisten zelfs op omvallen. Dit kan het begin zijn van een nieuwe bankencrisis die erger zal zijn dan die van 2008. Een crash is alleen te voorkomen door massale investeringen. Toen Rutte, die al dat klimaatgedoe maar onzin vond, dit doorkreeg, veranderde hij op slag in een klimaatactivist die zelfs 'koploper' wil zijn. Waanzin!

Zogenaamd om het klimaat te redden kwam hij met een klimaatwet die helemaal niet is bedoeld om het klimaat te redden, maar om biljoenen euro's in de economie te pompen teneinde die economie en het wankelende financieel systeem overeind te houden. De energietransitie is louter een list die burgers en MKB-bedrijven dwingt tot enorme investeringen die hen noch het klimaat ook maar iets zullen opleveren. De bevolking zal door deze gedwongen investeringen, plus de almaar stijgende huren en zorgkosten, oplopende belastingen op voeding en energie, negatieve rente en 'pensioenroof' steeds verder verarmen: het regeringsbeleid is pure diefstal! Intussen worden de rijken en de multinationals onverminderd in de watten gelegd.

Bondskanselier Merkel wil nu opeens de klimaatnoodtoestand in de EU uitroepen. Ook haar gaat het natuurlijk niet om het klimaat, maar net als bij Rutte om het redden van de banken. Onder de noodtoestand kan de EU niet alleen wetten opschorten en burgerrechten afschaffen, maar ook de EU-bevolking financieel volledig uitkleden. Dit zal leiden tot een verschrikkelijke Europa-brede armoedeval. Klimaatscepticisme en kritiek op dit beleid worden strafbaar. Merkel maakt van de EU simpelweg een totalitaire staat, een DDR 2.0. Rutte gaat daar schaterend en knipmessend mee akkoord in ruil voor een comfortabele positie in het EU-politbureau. Zo zijn we ongemerkt op weg naar een EU-goelag inclusief strafkampen voor andersdenkenden. Dat laten wij toch niet gebeuren? Bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021 kunnen wij onze stem laten horen. Misschien wel voor de laatste keer.

        HANS PEL

Kort Nieuws

Expositie VVV

In het VVV-kantoor aan de Markt in Boxtel is tijdens openingsuren momenteel een expositie te zien van Gijsbert van de Ven uit Acht. Hij schildert onder andere dieren, bloemen en landschappen.

Cursus Klik & Tik

Wie wegwijs wil worden op internet kan op maandagen van 10.00 tot 12.00 uur terecht in Babel, Bibliotheek Boxtel aan de Burgakker. De cursussen duren zes à zeven weken en zijn gratis. Aanmelden via telefoonnummer (073) 680 29 60 of e-mail: ellenreinders@babeldenbosch.nl.