Afbeelding
Foto: Eigen werk

TAEKWONDOKA'S BEHALEN SLIPS EN BANDEN

Taekwondoschool zorgt met toets voor spektakel

Bij Taekwondoschool Dekker gingen onlangs 24 leerlingen op examen om hun volgende graad te halen. Op meerdere onderdelen lieten de sporters zien wat nodig was om een niveau hoger te komen. De jongste deelnemer was zes jaar, de oudste 52 jaar.

De leerlingen werden getoetst op hun kennis van de Taekwondo-historie, de normen en waarden van de school (zogeheten Tenets) en verschillende trainingsvormen, zoals saju's (vierhoekstraining), tuls (stijlfiguren), stapsparring (verdediging tegen denkbeeldige tegenstander), hosinsul (zelfverdediging met partner), sparring (non- en semicontact), breektesten vanaf 14 jaar en groene band (hand, elleboog en voet).

GRAAD

In het bijzijn van familie en vrienden lieten alle deelnemers zien, wat zij in huis hadden. De examens zorgden dan ook voor de nodige spektakel en prestaties op niveau. Na beraad van de examencommissie binnen de Boxtelse vereniging behaalde iedereen zijn of haar nieuwe band of slip.

JEUGD 6 TOT EN MET 13 JAAR

Blauwe slip: Kay v.d. Oetelaar, Dexter v.d. Vleuten. Groene band: Wassim Bezbiz, Rayaan Suhooli. Groene slip: Marcelina Kaczorowska, Roxxana Bantmanowicz, Gizem Yilmaz. Gele band: Navajo Graft, Job Markus, Mikka Verhoeven. Gele slip: Saja en Adib Zanraoui, Lina El Alami.

JUNIOREN 14 TOT EN MET 17 JAAR:

Zwarte slip: Loubna Driouch, Corné Beekmans. Blauwe band: Femke v. Gaal. Blauwe slip: Kaj v.d. Meulengraaf, Tasnim Bezbiz. Gele band: Freek Bertens.

SENIOREN VANAF 18 JAAR

Blauwe slip: Mark de Voss. Groene band: Tonny Kerkhof, Glenn Drieshen. Gele band: Christel Timmers, Edwin Voets.

p Sabum Ad Dekker spreekt zijn leerlingen toe tijdens de examens voor de volgende graad. Iedereen wist deze uiteindelijk te behalen. (Foto: eigen werk).


Kort Nieuws

Expositie JBZ

Guus Ong uit 's-Hertogenbosch exposeert tot en met eind januari 2020 in de Boxtelse polikliniek van het Jeroen Bosch Ziekenhuis aan de Liduinahof in Boxtel. Zijn tekeningen en schilderijen laten vooral dieren zien. De tentoonstelling is gratis te bezoeken van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 16.30 uur.

Rikken en jokeren

Het Gemondse gilde houdt morgen, vrijdag 6 december een kaartavond. Er wordt gerikt en gejokerd voor prijzen. De avond begint om 20.00 uur in clubgebouw Datmunda aan de Kaal Hoefsteeg; de zaal gaat een halfuur eerder open. Het inschrijfgeld is 2,50 euro.

Kerstbomenverkoop

Muziekvereniging Sint-Willibrordus uit Esch houdt vrijdag 6 en zaterdag 7 december weer haar jaarlijkse kerstbomenverkoop. Dit vindt op beide dagen plaats op het plein voor dorpshuis de Es. Naast kerstbomen in verschillende soorten en maten, kunnen kopers ook genieten van een hapje, een drankje en muziek. Vrijdag is de verkoop tussen 15.00 en 18.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Spirituele bijeenkomst

Mensen die zichzelf vragen stellen over hun identiteit of het waarom van hun bestaan, kunnen terecht tijdens een spirituele bijeenkomst op dinsdag 10 december om 19.30 uur in gemeenschapshuis Orion te Lennisheuvel. Meer informatie is te vinden op www.heteigenpad.nl. De bijeenkomst is gratis, maar een gift is welkom.

Kerstviering Orion

Seniorenvereniging KBO houdt vrijdag 13 december in gemeenschapshuis Orion te Lennisheuvel vanaf 13.00 uur een kerstmiddag. Die begint met een eucharistieviering, waarna een kerstspel wordt opgevoerd. Dat gebeurt door toneelclub Hier Zemme uit Helvoirt.