...JAN DE KONING... 
       (Foto: Peter de Koning)
...JAN DE KONING... (Foto: Peter de Koning) Foto: Peter de Koning

JAN DE KONING LEGT HAMER ALWEER NEER

Jos Geerts opnieuw preses Gildenbondsharmonie

JAN HERMENS

Jos Geerts neemt de voorzittershamer van de Gildenbondsharmonie over van Jan de Koning. De leden zijn al akkoord, de officiƫle wisseling van de wacht is dinsdag 17 december. De Koning was bijna twee jaar preses van de Boxtelse muziekvereniging en zwaait af wegens tijdgebrek.

,,Er nadert een periode van belangrijke beslissingen", stelt De Koning. ,,Ik ben voor mijn werk veel in het buitenland, daarnaast zit ik in de gemeenteraad. Dit alles maakt dat ik niet de voorzitter kan zijn die de Gildenbondsharmonie nodig heeft op dit moment. Vandaar de beslissing om mijn functie neer te leggen."

Geerts is geen vreemde voor de vereniging. Hij was tot 2012 al eens vijf jaar voorzitter, onder meer tijdens de viering van het eeuwfeest. De muzikanten kozen hun nieuwe boegbeeld donderdagavond tijdens een ingelaste ledenvergadering met een grote meerderheid van stemmen.

De besprekingen over het al of niet samengaan van de beide Boxtelse harmonieƫn en fanfare Sint-Arnoldus Lennisheuvel gaan onverminderd door, laat Geerts weten. ,,Een nieuwe voorzitter betekent niet automatisch een nieuw beleid. De twee Boxtelse muziekkorpsen hebben meerdere jubilea samen gevierd, er is al de nodige samenwerking tussen de verenigingen en de fanfare uit Lennisheuvel. En die neemt zeker toe. Vijftig jaar geleden was dit niet denkbaar, het was vloeken in de kerk. Wat dat betreft is er veel veranderd."

JEUGD

Zoals zo vaak begint een verbond tussen verenigingen bij de jeugd. Een gezamenlijke muziekopleiding van de hafa's in de gemeente Boxtel is in een vergevorderd stadium. Om die vorm te geven is onlangs stichting JooP opgericht. Geerts: ,,Op papier is alles rond, deze maand nog zitten de voorzitters van de muziekverenigingen rond de tafel om spijkers met koppen te slaan."

         ...JOS GEERTS...
        (Foto: Albert Stolwijk)