SPULLEN SPEELGOEDACTIE STROMEN BINNEN

Flinke oogst van minuut gratis shoppen Het Goed

De Boxtelse onderneemster Natasja Willems mocht vrijdag de oogst van een minuut gratis winkelen in ontvangst nemen. Wethouder Peter van de Wiel had speelgoed gekregen bij kringloopwarenhuis Het Goed.

De kringloopwinkel hield een week eerder als tegenhanger van kortingsactie Black Friday een Green Friday, om mensen zich ervan bewust te maken dat het kopen van gebruikte spullen duurzaam is. In dat kader mocht de wethouder een minuut gratis shoppen en de artikelen aan een goed doel schenken. Hij koos voor de speelgoedactie van Willems en overhandigde haar vrijdag zijn 'oogst'.

Willems zamelt met collega-ondernemers Yasmine Melis en Leonie Smits van respectievelijk sigarenmagazijn Voets en lunchroom De Deugniet speelgoed in voor minderbedeelde gezinnen in het dorp en biedt mensen de kans presentjes voor hun kinderen uit te komen zoeken.

Zij vertelt hoe het initiatief verder verloopt: ,,Het speelgoed stroomt binnen, dat is geweldig. We richten het pand waarin voorheen de Etos was gevestigd in als speelgoedwinkel. Woensdag 18 en donderdag 19 december zijn mensen uit de doelgroep die wij beogen vanaf 19.00 uur welkom om cadeautjes voor hun kinderen uit te zoeken." Mogelijk voelen mensen met een smallere beurs zich bezwaard om naar de speelgoedwinkel te gaan. Willems: ,,Ook buren en bekenden van mensen die het minder breed hebben, mogen komen om cadeautjes voor hun vrienden op te halen."

ARRENSLEE

Het speelgoed dat overblijft, wordt zaterdag 21 december verdeeld onder willekeurige kinderen die in het centrum van Boxtel vertoeven. Willems: ,,We maken er een hele feestweek van. Voor zaterdag hebben we een arrenslee geboekt die rondjes door het centrum rijdt en de kerstman is erbij. Een dag later is de kerstfair in het dorp." Kortom: Santa Claus is coming to town.


'AANTAL CLIËNTEN GROEIT NOG STEEDS'

Voedselbank flyert bij supers voor kerstpakketten

Niet iedereen kan van een overvloedig kerstdiner genieten tijdens de feestdagen. Daarom vraagt de Voedselbank Boxtel zaterdag 7 december extra aandacht voor mensen die onder de armoedegrens leven. Die dag gaan vrijwilligers bij vier supermarkten in Boxtel en Liempde flyeren om het publiek op te roepen extra houdbare voedingsproducten te kopen.

,,Het gaat weliswaar goed in Nederland, maar daar merken we hier in Boxtel niet zoveel van. Nog steeds neemt het aantal cliënten van onze voedselbank toe", vertelt voorzitter Arjen Witteveen zorgelijk.

Wie zaterdag boodschappen doet bij de Albert Heijn, Plus en Jumbo in Boxtel en bij de Coop in Liempde wordt vrijblijvend verzocht extra voedingsmiddelen te kopen voor de Voedselbank. Denk daarbij aan houdbare producten zoals rijst, pasta, soep uit blik of pak, muesli, filterkoffie en houdbare melk. Deze kunnen mensen na aankoop bij de aanwezige vrijwilligers afgeven. Daarnaast kunnen mensen spaarpunten van Douwe Egberts inleveren, waardoor de Voedselbank koffie krijgt voor cliënten.

Met de geschonken levensmiddelen worden kerstpakketten samengesteld voor de cliënten van de Voedselbank.


Kerst-In Dükerskoor

De maandelijkse meezingavond van het Boxtelse Dükerskoor staat maandag 16 december in het teken van kerst. Naast het repertoire van smartlappen klinken tal van kerstliedjes in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat 56. De avond begint om 20.00 uur, de zaal gaat een uur eerder open. De toegang is gratis.