Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

BLAASORKEST HOUDT OUDJAARSBAL

Aggemarvanhuisaf Band: voortbestaan is gered

Voorafgaand aan het Oktoberfest in sporthal De Braken was het blaasorkest al hoopvol. Inmiddels is het definitief. De Aggemarvanhuisaf Band heeft zijn voortbestaan veiliggesteld dankzij de komst van nieuwe drummer en bassist. En daarmee vinden ook de jaarlijkse optredens dit seizoen doorgang. Het eerste is het traditionele Oudjaarsbal op zaterdag 28 december.

De zoektocht naar nieuwe muzikanten voor De Aggemarvanhuisaf Band is succesvol verlopen. Kort voor de zomervakantie werd in deze krant de noodklok nog de geluid. Door het ontbreken van een ritmesectie leek opheffing onvermijdelijk. Naar aanleiding van dit nieuws ontving het orkest liefst zestien aanmeldingen van belangstellenden die zich wilden aansluiten.

Inmiddels zijn twee nieuwe muzikanten begonnen bij de band. ,,We zijn ontzettend blij dat we gewoon doorgaan!", jubelt voorzitter en saxofonist Ans van Weert. De nieuwe aanwinsten zijn Bart Pauwels (basgitaar) en Corné Melsen (drums). ,,We hebben een aantal keer met ze gerepeteerd en het klikte zowel muzikaal als persoonlijk erg goed met de groep. Een paar weken terug hebben we geëvalueerd en de twee gaven allebei aan graag (aspirant-)lid te willen worden. Daar hebben we natuurlijk wel even op geproost met zijn allen."

Zaterdag 28 december houdt De Aggemarvanhuisaf Band in samenwerking met grand café Rembrandt vanaf 20.30 uur het Oudjaarsbal. Dit optreden leek een paar maanden geleden nog het laatste optreden na bijna zestig jaar te worden. Nu bereiden de muzikanten een feest voor om de 'doorstart' te vieren. Het blaasorkest speelt nummers van onder anderen Bruno Mars, Gloria Estefan en Bryan Adams. Tussendoor draait DJ Joop muziek. Entreekaarten à 7,50 euro zijn te koop bij Rembrandt en Natasja Fashion, beide aan de Rechterstraat. (Foto: Hans van Doorn, 2016).