Boxtelaar gaat met bedrijf naar online beurs

De Boxtelse onderneming Dappre geeft nieuwe aandelen uit. Ze zijn te koop via Nxchange, een online platform voor zowel crowdfunding als effectenbeurs. Het bedrijf streeft naar een opbrengst van anderhalf miljoen euro.

Dappre, eigendom van de Boxtelse ondernemer Marcel van Galen, wil onder meer zijn klanten- en cadeaukaartenapp uitbreiden en daar is geld voor nodig. Het bedrijf bestaat sinds vorig jaar en heeft ambitieuze groeiplannen, het wil zelfs uitbreiden in Europa.

Het bijzondere aan de Dappre-app is dat consumenten geen persoonsgegevens prijs hoeven te geven als ze gebruik maken van de digitale klanten- en cadeaukaarten. Dat kan overigens wel. Binnenkort krijgen gebruikers van de applicatie de mogelijkheid geld te verdienen door het delen van hun interesses, wensen en voorkeuren.

Investeren in de Boxtelse starter kan vanaf 450 euro. Een aandeel kost vijftien euro. Dappre geeft maximaal 100.000 certificaten van aandelen uit. Inschrijven kan tot en met woensdag 15 januari via de website www.nxchange.com.


Kerst-in De Rots verwelkomt alle Boxtelse mensen

De kerst-in van gemeenschapshuis De Rots stevent af op haar jubileumjaar: dit jaar wordt het evenement op tweede kerstdag donderdag 26 december voor de 29e keer georganiseerd.

Alle Boxtelaren zijn welkom tijdens het gezellige evenement. Tussen 14.00 en 18.00 uur hebben mensen de gelegenheid om elkaar een fijne kerst te wensen. Ook kunnen er spelletjes gedaan worden en zijn er hapjes en drankjes. Daarnaast komen onder andere organist Wil van den Broek en muzikaal trio Gerito uit Sint-Michielsgestel de middag opluisteren.

Wie zich heeft ingeschreven, krijgt om 18.00 uur een Brabantse koffietafel voorgeschoteld. Mee-eten kost vijf euro. Inschrijven kan op woensdag 11 en 18 december tussen 10.00 en 11.30 uur in De Rots en bij ContourdeTwern.

Wie meer informatie wil, kan contact opnemen met Rien Steenbakkkers: 06-22 72 82 16 of (0411) 68 49 76.


Verken je gemeente

Wie wil weten hoe de lokale politiek functioneert, kan volgend jaar deelnemen aan de cursus Verken je gemeente. Coalitiepartij Combinatie95 start na enkele jaren weer met de reeks van zes avonden. Deelname kost tien euro, inclusief digitale cursusmap. Aanmelden kan bij Peter van de Wiel, telefoonnummer 06-51 91 22 66 of e-mail: p.vandewiel@home.nl.