Kerstkoor Boxtel is de nieuwe naam van de groep zangers en zangeressen die 25 jaar lang op projectbasis kerstconcerten verzorgde. (Foto: Rini van Oirschot).
Kerstkoor Boxtel is de nieuwe naam van de groep zangers en zangeressen die 25 jaar lang op projectbasis kerstconcerten verzorgde. (Foto: Rini van Oirschot). Foto: Rini van Oirschot

'NIEUWE' ZANGGROEP ZET TRADITIE OP PROJECTBASIS VOORT

Kerstkoor Boxtel geeft twee concerten

Nadat het Projectkoor Boxtel 25 jaar op rij kerstconcerten in Boxtel en Schijndel verzorgde, viel vorig jaar het doek voor de uitvoeringen. Financieel waren ze niet meer op te brengen. Toch wordt de traditie voortgezet: door het nieuwe Kerstkoor Boxtel, waar veel leden van het voormalige zanggezelschap zich bij hebben aangesloten.

De vereniging Kerstkoor Boxtel is begin 2019 opgericht met als doel in eigen dorp en omstreken decemberconcerten te verzorgen. De circa vijftig zangers en zangeressen zijn afkomstig uit Boxtel en directe omgeving en staan onder leiding van dirigent Leo Spoor uit Schijndel.

Onder diens bezielende leiding is sinds augustus stevig geoefend, afwisselend in de Sint-Petrusbasiliek en de protestantse kerk. Op het programma staan werken van onder meer Bach, Harold, Rutter, Lloyd, Setchell en Gruber.

Met instrumentale begeleiding van organist Tommy van Doorn, harpiste Liselotte de Nooijer en saxofoonensemble Saxpertise uit Sint-Michelsgestel verzorgt het koor twee gratis toegankelijke optredens: zondag 15 december in de Sint-Servatiuskerk aan de Markt in Schijndel (aanvang 15.00 uur) en vrijdag 20 december in de Boxtelse Sint-Petrus (aanvang 20.00 uur). Tijdens de uitvoeringen wordt gecollecteerd ter dekking van de kosten.

p Kerstkoor Boxtel is de nieuwe naam van de groep zangers en zangeressen die de 25-jarige traditie van kerstconcerten op projectbasis voortzet. (Foto: Rini van Oirschot).


'DO YOU REMEMBER' IN CLASSIC PARK

Danny Everett trekt alles uit de kast voor grote jubileumshow

De Boxtelse zanger Danny Everett, onder meer bekend van Elvis Presley-covers en indorock-repertoire, staat dertig jaar op de bühne en vierde die mijlpaal zaterdagavond. Tijdens het vooraf al uitverkochte festival Do You Remember in de evenementenhal van automuseum Classic Park traden diverse gastartiesten op.

Meer dan dertig cd's nam Herman van der Velden - die achter de artiestennaam Danny Everett schuilgaat - in de loop van de jaren op en hij verkocht er ruim 100.000. Zaterdag presenteerde hij tijdens zijn jubileumshow een schijfje met zijn beste nummers en dat vond gretig aftrek. De bands Java Guitar Unlimited (indorock) en Simply Friends (tribute Jack Jersey) traden onder meer met de Boxtelse artiest voor het voetlicht. Maar daarnaast gaf nog een scala aan andere artiesten acte de présence.

p Danny Everett straalt te midden van zijn enthousiaste publiek in de evenementenhal van Classic Park aan de Koppenhoefstraat. (Foto: Hans van Doorn).


Film Herenboeren

De documentaire Eten van eigen hof van Barend Hazeleger beleeft morgen, vrijdag 6 december om 20.30 uur haar Brabantse première in Kunstcafé Coupé, Stationsplein 4 in Boxtel. Toegang is gratis, maar reserveren is gewenst via welkom@kunstcafecoupe.nl. Omroep Brabant zendt 8 december de film ook uit.

Smaak van Boxtel

Deelnemers aan De Smaak van Boxtel bereiden woensdag 11 december vanaf 18.30 uur in de kookstudio van het Baanderherencollege gerechten onder leiding van iemand met een niet-Nederlandse achtergrond. Deelname kost acht euro; aanmelden via betsie@vandersloot.demon.nl of telefonisch (0411) 63 15 03.

Afbeelding