Afbeelding
Foto: Hans Verberk

PLOEG UIT LENNISHEUVEL SPEELT SLAP EN ONGESTRUCTUREERD

LSV is kansloos tegen Dosko '32

Het vaandelteam van LSV trad zondag aan in Duizel voor de uitwedstrijd tegen Dosko '32. De ploeg uit Lennisheuvel speelde matig en verloor: 0-4.

LSV startte slecht en nadat de ploeg in de 17e minuut op achterstand kwam, liep het helemaal niet meer. Het elftal voetbalde te slap en ongestructureerd. Desondanks kregen de mannen uit Lennisheuvel vrij snel de kans om op gelijke hoogte te komen met de thuisploeg, maar Abdel Malik Yachou ging voor eigen succes en miste. Waar de een verzuimt te scoren, werkt de ander de bal vaak in het net. Dat gebeurde dan ook. De Duizelse rechtsbuiten kwam in volle vaart opstomen, spurtte de Lennisheuvelse back voorbij en schoot de bal hard en hoog in de korte hoek.

En daar bleef het niet bij. Dosko vond nog voor rust opnieuw de goal. Een middenvelder gaf een diepe bal en die werd simpel langs de uitkomende keeper Lars Kruijssen getikt.

HOEKSCHOP

Na de thee voetbalde LSV heel anders. De spelers werkten hard en wonnen alle afvallende ballen. Hun noeste arbeid leverde echter geen treffers op. De tegenstander bleef intussen scoren. Dosko kreeg een hoekschop. De rebound belandde bij de voetballer die de corner genomen had en die gaf een nieuwe voorzet. Jarne van der Heijden raakte de leren knikker, die via via voor de voeten van een thuisspeler terechtkwam. Die aarzelde niet en schoot de bal binnen.

Om het leed compleet te maken, kregen de gasten ook nog een strafschop tegen, nadat invaller Bart van der Struijk zijn tegenstander licht had aangetikt. Keeper Kruijssen dook naar de goede hoek, maar kon de inzet niet keren.

Zondag 8 december speelt LSV thuis in het eigen sportpark tegen Terlo 1. De aftrap is om 14.00 uur.


GEMONDSE VOETBALLERS ZETTEN HUN ZEGEREEKS VOORT

Irene raakt op stoom na moeizame start

De jonge ploeg van voetbalclub Irene begon moeizaam aan de competitie. Maar de laatste weken deden de Gemondenaren het goed. De twee vorige wedstrijden werden beide gewonnen. Ook deze week trokken de voetballers aan het langste eind. Het eerste team won in De Mortel van MVC met 1-2.

Het begin van de wedstrijd was veelbelovend voor Irene. Al in de vierde minuut gaf Bryan Hellings een prima steekpass, waarmee hij Owen van Lith alleen voor de keeper zette. Deze rondde vervolgens koeltjes af.

De Gemondenaren verslapten niet, bleven veel energie in hun spel stoppen en behielden de controle over de wedstrijd. Irene zette druk waar nodig, voetbalde wanneer het kon en bewaarde de rust op de cruciale momenten. Dit leverde nog wat kleine kansen op voor de gasten, maar er werd niet meer gescoord in de eerste helft.

OP DEZELFDE VOET

De tweede helft ging op dezelfde voet verder: Irene was de bovenliggende partij. In de 55e minuut kwam Levi van Rooy de moegestreden Stan Versantvoort vervangen. Vijf minuten later maakte de wisselspeler zich al nuttig: hij zette de 0-2 op het scorebord. Gijs Voets stuurde met een goede diepe bal de op snelheid gekomen Van Rooy weg, die met zijn eerste actie de bal achter de keeper van MVC schoof.

Met routinier Stijn Memelink en Jelmer Habraken als verse krachten creëerde Irene nog enkele grote kansen, maar benutte deze niet. In de 80e minuut kwam MVC op 1-2. In de resterende minuten gaf de Gemondse verdediging niets meer weg. 1-2 was dan ook de eindstand van de wedstrijd.

Zondag 8 december speelt Irene thuis tegen RKVV Keldonk, aanvang 14.00 uur. De kantine van in het Gemondse sportpark De Laat wordt omgetoverd tot een Ierse pub met live muziek.


ESSCHE BOYS KRIJGT DE BAL NIET IN HET NET VAN VCB

Essche remisewedstrijd kabbelt voort

Essche Boys speelde zondag op eigen veld met 0-0 gelijk tegen VCB uit Biezemortel. De gastheren hadden echter grote kansen om de wedstrijd voor rust te beslissen.

Beide ploegen begonnen wat afwachtend en het was goed te zien dat ze allebei niet wilden verliezen. Robin van Beek kreeg het tot twee keer toe niet voor elkaar om de keeper in een één-tegen-éénsituatie te passeren. De thuisploeg bleef op zoek gaan naar een doelpunt en weer was het Van Beek die er dicht bij was in de 25e minuut. Na een mooie actie krulde hij de bal net voorlangs vanaf de rand van het strafschopgebied.

TEGENAANVALLEN

VCB werd af en toe dreigend in de omschakeling, maar echt gevaarlijk werden de tegenaanvallen niet. De grootste kans voor Essche Boys kwam in de 35e minuut. Van Beek gaf de bal vanaf rechts goed voor, maar de vrijstaande Luuk Wolfs wist de bal zo'n twee meter van het doel niet binnen te schieten. De bezoekers kregen op slag van rust nog een behoorlijke kans, maar in een scrimmage kregen ook zij de bal niet in de goal.

Na de pauze werd van beide kanten slordig omgegaan met de ruimte die vrij kwam. Essche Boys probeerde het wel, maar kwam niet tot echt grote mogelijkheden en het moest daarbij waken voor de gevaarlijke uitbraken van de bezoekers. De wedstrijd kabbelde langzaam naar het einde en in de 70e minuut kwam VCB uit het niets bijna op voorsprong. Deze inzet werd op knappe wijze van de lijn gehaald door Pim Laansma. Diezelfde speler had Essche Boys in de 90e minuut de overwinning kunnen schenken, maar hij schoot vanuit vrijstaande positie voorlangs.

DEGRADATIE

Zondag 8 december speelt Essche Boys wederom een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie. In 's-Hertogenbosch is OSC '45 de tegenstander. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.

p Robin van Beek van thuisploeg Essche Boys passeert de keeper van VCB uit Biezenmortel, maar bal gaat rakelings langs het doel. (Foto: Hans Verberk).

SENIOREN

Uitslagen zondag 1 december

Essche Boys 1 - VCB 1        0-0
Essche Boys 2 - Den Dungen 3        3-0
Essche Boys 3 - Nemelaer 7        4-0
Wilhelmina 4 - Essche Boys 5        2-3
Vrouwen: White Boys 1 - Essche Boys 1        10-4

Programma zondag 8 december

OSC '45 1 - Essche Boys 1        14.00
ODC 6 - Essche Boys 3        11.00
Essche Boys 4 - ODC 5        11.00
Essche Boys 5 - RKKSV 3        10.00
Vrouwen: Essche Boys 1 - RKKSV 2        11.00