VERPAKTE LEVENSMIDDELEN WELKOM IN KRINGLOOPCENTRUM

Inzameling Vincentius voor kerstpakketten

De Vincentiusvereniging in Boxtel zamelt de komende weken weer producten in om kerstpakketten mee samen te stellen. Deze worden uitgedeeld aan inwoners die van een laag inkomen rond moeten komen.

Inwoners van Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Gemonde die weinig te besteden hebben en in aanmerking denken te komen voor een kerstpakket, kunnen dat tot en met maandag 9 december aangeven op de website www.vincentiusboxtel.nl onder het kopje 'kerstpakketten'. Daar wordt gevraagd om gegevens in te vullen, waarmee Vincentius vertrouwelijk belooft om te gaan.

Wie geen computer of internet heeft, kan tot en met zaterdag 7 december tussen 13.00 en 17.00 uur een formulier ophalen in het kringloopcentrum van Vincentius aan de Van Leeuwenstraat. Deelnemers ontvangen een afhaaltijdstip en een code die op de uitgiftedag meegebracht dient te worden.

HOUDBAARHEIDSDATUM

De Vincentiusvereniging vraagt particulieren en bedrijven om verpakte levensmiddelen in te leveren bij het kringloopcentrum. Zij zijn daarvoor welkom op dinsdag 11, woensdag 12 en donderdag 13 december tussen 13.00 en 17.00 uur.

Producten die men graag ontvangt, zijn kerstbrood, koffie en thee, vacuüm verpakte kaas, vlees of vis in blik, ragout, conserven of andere levensmiddelen. Om gezondheidsredenen mag de houdbaarheidsdatum niet verstreken zijn en dienen de goederen tot minimaal eind januari 2020 houdbaar te zijn.

Vincentius bekommert zich om mensen die, vaak buiten hun eigen schuld om, met erg weinig geld rond moeten zien te komen. ,,En dan is er geen ruimte voor enige luxe tijdens de feestdagen, wat het gevoel van ellende alleen maar versterkt", aldus Jan van der Poel, die de kerstpakkettenactie coördineert. Zijn organisatie springt tijdens de decembermaand bij, ongeacht oorzaak van de zorgen, herkomst of geloofsovertuiging en deelt kerstpakketten uit. ,,Om enige glans te geven aan de feestdagen die in het teken horen te staan van licht, verbroedering en geluk", aldus Van der Poel.

Wie Vincentius Boxtel financieel wil steunen, kan een donatie overmaken op IBAN-rekening NL18 RABO 0128 7223 20 onder vermelding van 'kerstpakkettenactie'.


Swanee Bridge Jazzband

De Swanee Bridge Jazzband treedt donderdag 12 december vanaf 18.00 uur op in café Vollop aan de Markt 21. Het orkest van saxofonist Theo Schoenmakers speelt oude stijl jazz. Tijdens de avond wordt een speciaal menu geserveerd. Reserveren kan via telefoonnummer (0411) 21 12 05.


Senioren

Seniorenvereniging KBO Boxtel heeft voor haar leden de volgende activiteiten op het programma.

VRIJDAG 6 DECEMBER

09.30 eucharistieviering De Walnoot ter intentie van overleden KBO-leden van de wijk Selissen.

DINSDAG 10 DECEMBER

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag in De Rots.

DONDERDAG 12 DECEMBER

13.30 bridgen in De Walnoot.

13.30 handwerken in Orion.

14.00-14.30 kaartverkoop winterdagreis 27 december in Simeonshof.