In de stal van de Boxtelse activiteitenboerderij 't Dommeltje kan voortaan ook jeu de boules worden gespeeld. (Foto: eigen collectie).
In de stal van de Boxtelse activiteitenboerderij 't Dommeltje kan voortaan ook jeu de boules worden gespeeld. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

NIEUW AANBOD BIJ BOXTELSE BOERDERIJ

't Dommeltje opent overdekte boulesbaan op Hoog Munsel

Wie een uitje boekt in de Boxtelse boerderij 't Dommeltje op Hoog Munsel, kan voortaan ook een partijtje jeu de boules spelen. ,,Het kneuterige spelletje voor senioren is aan een heuse opmars onder millennials bezig", stelt boer én uitbater John van Hal.

Na Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Utrecht schieten jeu-de-boules-bars ook elders als paddenstoelen uit de grond, weet Van Hal. Het is een ouderwetse bezigheid, maar ondernemers steken die in een hip jasje. Ook bij 't Dommeltje staat de balsport tegenwoordig garant voor een geslaagd uitje. ,,Juist omdat het spel het campinggevoel geeft. Zonder telefoon genieten met je vrienden. Met de koeien in de naastgelegen stal in het zicht. Hoe simpel kan het zijn!", glundert Van Hal. Hij verwacht deze winter veel boekingen, bijvoorbeeld voor nieuwjaarsborrels.

MELKKOEIEN

Terwijl bezoekers zich vermaken met uiteenlopende spelactiviteiten gaat bij 't Dommeltje het boerenleven gewoon door. Het bedrijf telt 65 melkkoeien en zestig kalfjes. (Foto: 't Dommeltje).


EHBO-cursus

De inschrijving voor cursussen van EHBO Boxtel is geopend. Voor volwassenen telt de cursus veertien avonden. Die duren van 19.30 tot 22.00 uur. De lessenserie kost 175 euro. Ook wordt een cursus Eerste Hulp Aan Kinderen tot twaalf jaar gehouden; deelname daaraan kost 75 euro. Tijdens de lessen wordt ook gebruikgemaakt van een AED. Bij voldoende aanmeldingen worden de bijeenkomsten gepland. Inschrijven kan via e-mail: contact@ehboboxtel.nl.

Actie Dubbel Schenken

Het Boxtelse bedrijf Bosch Wijnkopers bestaat veertig jaar en houdt in het kader van dit jubileum in december de actie Dubbel Schenken. Hans en Mieke Bosch doneren een deel van hun verkoopopbrengst aan Willem Tinnenbroek. De 13-jarige Boxtelse jongen kan niet goed lopen, maar heeft een passie voor hockey. Die sport beoefent hij met een sportrolstoel en die is aan vervanging toe. Het toestel kost 20.000 euro. Doneren is mogelijk via NL69 RABO 0345 6802 35.