Nonja Vanhout en Tim van Haaren (Foto: Albert Stolwijk).
Nonja Vanhout en Tim van Haaren (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

TWEE KOPPELS 'DENZIZ WITH THE STARS' OEFENEN DE QUICKSTEP

'Geen moment twijfel over deelname danswedstrijd'

JAN HERMENS

In de aanloop naar het dansevenement Denziz with the Stars stelt Brabants Centrum de deelnemende negen koppels voor. José Gerrits en haar danspartner Lambert van Achter trainden vorige week op het parket van het Boxtelse partycentre aan de Stationsstraat. Gerrits maakt 25 januari haar debuut op het dansfestijn, net als Nonja Vanhout. Zij bereidt zich met Tim van Haaren voor op de grote show.

,,Ik danste af en toe eens op een feestje, maar verder niet", vertelt Gerrits, eigenaresse van Per Tutti Lingerie. ,,En dan vervulde ik nogal eens de mannenrol, ik leidde. Dat is nu anders. Ik moet volgen en niet te veel nadenken." Volgens Van Achter maakt ze snelle vorderingen. Samen schaven ze elke training aan de choreografie. ,,Die is nog in ontwikkeling. Dat blijft zo tot een week of twee, drie voor het evenement. We bedenken nieuwe elementen of er vallen figuren af, totdat we de ideale vorm gevonden hebben."

Haar deelname aan Denziz with the Stars dankt Gerrits aan twee collega-ondernemers. ,,Ik zei dat ik er eerst nog even over wilde nadenken. Een dag later was Marion van Denziz al in de winkel en besloot ik mee te doen."

VEEL VOLDOENING

Van Achter won de danswedstrijd drie jaar geleden. Toen deed hij mee namens carnavalsgroep De Knokkers, met Joëlle Saris. Het jaar daarop zat hij in de jury en vervolgens werd hij gevraagd om met nieuwe kandidaten over het parket te zweven. ,,Een intensief traject, maar het geeft veel voldoening. De groep bouwt echt een band op. José en ik voeren de quickstep uit, een vlotte dans op het nummer Mr. Pinstripesuit van de Big Businessband. We moeten onze choreografie afstemmen op de omvang van de dansvloer, daarin schuilt denk ik onze grootste uitdaging."

Vanhout en Van Haaren houden zich ook met de quickstep bezig. Vanhout: ,,Uit de loting kwam ballroom vrije keuze. We hebben besloten een quickstep uit te voeren." Dat twee koppels straks dezelfde dans vertonen, is volgens Vanhout geen probleem: ,,De choreografieën verschillen, dat is zeker. Ook de muziek is anders. De basispas is wel hetzelfde."

'DIKKE JA'

Carnavalsvereniging Geen Drank, Geen Klank vroeg Vanhout deel te nemen aan Denziz with the Stars. De Boxtelse hoefde niet lang na te denken over haar antwoord: ,,Een dikke 'ja'. Ik twijfelde geen seconde. Ik ben bij bijna elke editie gaan kijken." Haar danspartner was ook telkens van de partij. Niet als toeschouwer, maar als deelnemer. Van origine komt Van Haaren uit Liempde, maar tegenwoordig woont hij in Rotterdam. Hij reist elke week vanuit Rotterdam naar Boxtel om daar te oefenen voor het festijn op de laatste zaterdag van januari. ,,Ik danste bij Denziz toen Marion met het evenement begon. Zij heeft mij gevraagd om mee te doen en ik heb nog geen editie gemist", vertelt Van Haaren. ,,Ook nu vind ik het weer fijn om te doen. Ik heb alle vertrouwen in een goede afloop."

Vanhout vult aan: ,,In grote lijnen staat de choreografie wel. We moeten nog enkele tussenstukken invullen. Het is best pittig. Mijn ervaring beperkte zich tot danslessen van jaren geleden. Die hoorden bij de opvoeding. Maar de pasjes waren weggezakt, ik moest ze echt oprakelen."

JURY

De deelnemers worden beoordeeld door Marcus van Teijlingen, winnaar van televisieprogramma Dancing with the Stars, acteur, musicalzanger en presentator Geert Hoes, ondernemer Hans van Erp en carnavalsprins Donald VI. Van Erp won begin 2019 de kolderprijs en neemt zitting in plaats van de winnaar van de danswedstrijd, Vincent Baaijens. Toch maakt die ook deel uit van de jury: als koldervorst van Eendengat.

Presentator van de carnavaleske danswedstrijd is ook nu weer Berry Dankers. Hij heeft de organisatoren onlangs laten weten die taak voor de laatste keer op zich te nemen.


SUB-cursussen

Stichting Uitkeringsgerechtigden Boxtel (SUB) start in januari weer met cursussen, aangepast naar de behoeften van deelnemers. Zo zijn yoga- en computerles mogelijk. Maandag 16 en woensdag 18 december kunnen belangstellenden zich tussen 13.30 en 14.30 uur inschrijven in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat. Meer informatie, bel naar: (0411) 67 51 88 of (0411) 68 39 03.

Beeldhouwen HCB

De beeldhouwgroep van Hobbycentrum Boxtel (HCB) biedt sinds kort ook op maandagmiddag workshops aan. Tussen 13.00 en 16.00 uur zijn mensen met en zonder ervaring welkom aan de Baroniestraat. Deelnemers kunnen zelf hun startdatum bepalen. De verschillende tarieven staan op www.hobbycentrumboxtel.nl. Daar kunnen mensen zich ook aanmelden.

José Gerrits en Lambert van Achter(Foto: Albert Stolwijk).
José Gerrits en Lambert van Achter oefenen hun quickstep. (Foto: Jan Hermens).
Afbeelding