Lars Timmers (rugnummer 2) duikt net naast de bal in sportpark Munsel. RKSV Boxtel won zondag van RKKSV uit Kruisstraat. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

RICK VAN HAMOND SCOORT TWEEMAAL MET HET HOOFD

Boxtel heeft geen kind aan Kruisstraat

In een koud sportpark Munsel speelde RKSV Boxtel zondag tegen RKKSV uit Kruisstraat. Ondanks dat de bezoekers lager op de ranglijst staan, kwam de thuisploeg vrijwel direct na de aftrap met de schrik vrij. Toch wonnen de rood-witten met 3-0.

Na miscommunicatie in de verdediging van Boxtel stond de spits van RKKSV vrij voor de keeper. De inzet was echter te zwak en werd door Raymon Strik eenvoudig onschadelijk gemaakt. Boxtel raakte er niet van onder de indruk en begon aan het offensief. Na tien minuten scoorden de gastheren de openingstreffer. Jari Klijmij nam de door Daniel Foster geforceerde corner. De bal belandde bij de tweede paal waar Rick van Hamond boven iedereen uittorende en met het hoofd een verdiend doelpunt liet aantekenen.

Boxtel bleef doordrukken en kwam er regelmatig gevaarlijk uit, zowel over links als rechts. Na een halfuur probeerde ook Hayke van Heesch met een kopbal te scoren na een vrije trap op maat van Stefan Persoons. De bal kaatste echter via de kruising terug in het veld.

Op slag van rust kwam de Munselploeg alsnog op een 2-0 voorsprong. Na een hoekschop wist Van Hamond op zowel dezelfde positie als manier de bal tegen de touwen te werken.

DUVELTJE UIT DE DOOS

Na de rust had Boxtel wederom het betere van het spel, met een erg zwak acterend RKKSV. Omdat het vizier bij de gebroeders Van Hamond niet op scherp stond, bleef een derde treffer vooralsnog uit. Zo'n twintig minuten voor het einde kwam Foster als een duveltje uit een doosje en zorgde voor de 3-0. Volgens de grensrechter, die al wat discutabele momenten had, was het buitenspel, maar dit werd door arbiter Raats weggewuifd.

Na 70 minuten paste trainer Frank van Oers al zijn wissels toe. Foster, Gerben van Boxtel en Van Hamond verlieten het veld voor Valentijn Waals, Tom van Rijswijk en Robin van de Laak. Amper drie minuten later kwam de bal over links terecht bij Van de Laak, die zich geen moment bedacht. Hij schoot echter voorlangs.

Zondag 8 december speelt RKSV Boxtel uit tegen Vorstenbossche Boys. De aftrap is om 14.00 uur.

Voortdurend balverlies nekt DVG

Voor het eerst sinds begin november verloor DVG zondag in sportpark De Roode Bleek: 0-2. Vlijmense Boys zorgde ervoor dat de ploeg van trainer Hans Lathouwers enkele plaatsen inleverde op de ranglijst. Er zijn nog twee wedstrijden gepland voor de winterstop en die beginnen beide om 14.00 uur vanwege de vroeg invallende duisternis.

Al in de beginfase kreeg DVG een kans via een voorzet vanaf de linkerkant. Jaap Verhoeven gaf de bal goed af, maar deze kon door Luuk van de Ven net niet op doel geschoten worden. Aan de andere kant moest keeper Andrei Tomus aan het werk bij een zuiver ingeschoten bal, maar die verwerkte hij prima ten koste van een hoekschop.

De bezoekers waren beter in het combinatiespel en bezorgden de Liempdenaren een moeilijke middag. Het leek wel of de spelers geen onderscheid konden maken in de tenues (die waren beide verticaal gestreept). Er gingen passes verkeerd en veel ballen werden zomaar in de voeten van een tegenstander gespeeld.

Halverwege de eerste helft werd het 0-1. Balverlies aan Liempdse zijde leidde een voorzet in die werd ingekopt door een vrijstaande tegenstander

VERKEERDE KANT

Ook in de tweede helft leed DVG veel balverlies. Zolang het nog 0-1 bleef, was er hoop op resultaat. Na een halfuurtje haalde Van de Ven de achterlijn en zijn voorzet werd door Bas van Houtum ingeschoten. De bal belandde net aan de verkeerde kant van de paal. Vlijmense Boys had toen ook al een paar kansen om zeep geholpen.

Met nog zo'n tien minuten op de klok werd het 0-2 en was het duel beslist. Een bal stuiterde hoog op in de Liempdse verdediging, werd door de Vlijmense aanvaller goed afgeschermd en in de verre hoek geschoten. Beide ploegen kregen in de slotfase nog kansen, maar scoorden niet.

Door dit verlies zakt DVG naar de achtste plaats in het klassement met twee punten meer dan de tegenstander van zondag 8 december: RKDVC uit Drunen. Die uitwedstrijd begint om 14.00 uur.