Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

RONALD VAN MEYGAARDEN NEEMT AMBTSKETEN OVER

'Impuls geven aan langdurige projecten'

JULES HAMELEERS

,,Nu je helemaal bent 'aangekleed' met hamer en ambtsketen, is het tijd voor jouw toespraak", grapte Fons Naterop dinsdag tijdens een bijzondere raadsvergadering. De afzwaaiende waarnemend burgemeester sprak tegen Ronald van Meygaarden (57, links op de foto). De kersverse burgervader nam het stokje over onder toeziend oog van zijn partner Allard, familieleden en zo'n 150 belangstellenden.

Van Meygaarden glunderde toen Naterop hem de ambtsketen omhing. En er verscheen een glimlach op zijn gezicht op het moment dat commissaris van de koning Wim van de Donk uitlegde dat de moeder van de nieuwe burgemeester de bloemen krijgt. ,,Mijn ouders zijn 86 jaar oud, dus het is bijzonder dat ze dit nog mee mogen maken", aldus de nog in Rumpt woonachtige bestuurder.

Raadslid Mariƫlle van Alphen, voorzitter van de vertrouwenscommissie, noemde het 'wauw-effect' en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad Wim van der Zanden sprak het vertrouwen uit dat Van Meygaarden een bestuurlijke impuls aan langdurige projecten in Boxtel gaat geven.

Kortom, de verwachtingen zijn hooggespannen. ,,En dus kan het dan alleen nog maar tegenvallen", zei de kersverse burgemeester later gekscherend.

Pagina 3: 'Niet solliciteren was geen optie'.

De verwachtingen zijn hooggespannen voor de nieuwe burgemeester Ronald van Meygaarden (links). Hij ontving uit handen van afzwaaiend waarnemend burgemeester Fons Naterop de ambtsketen. (Foto: Albert Stolwijk).

Afbeelding